© Baykuş Haber

Türkiye Kadın Tekvando Milli Takımı, tarihte ilk defa Dünya şampiyonu oldu

TÜRKİYE KADIN TEKVANDO MİLLİ TAKIMI, TARİHİNDE İLK DEFA DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU. AY-YILDIZLILAR, DÜNYA ŞAMPİYONASINI 6 MADALYAYLA TAMAMLADI.

Türkiye Kadın Tekvando Milli Takımı, tarihinde ilk kez Dünya şampiyonu olmanın gururunu yaşadı. Bu başarıya imza atan milli sporcular, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 26. Dünya Tekvando Şampiyonası'nda 6 madalya kazandı.

Turnuvanın son gününde Türkiye'yi temsil eden erkekler +87 kiloda Emre Kutalmış Ateşli ve kadınlar 53 kiloda Zeynep Taşkın mücadele ettiler. Kadınlar 53 kiloda Zeynep Taşkın, Tayland ve Japonya'dan rakiplerini mağlup ederek son 16'ya yükseldi, ancak Çin'den Ju Zuo'ya karşı mücadelesini kaybederek şampiyonadan elendi.

Erkekler +87 kiloda yarışan Emre Kutalmış Ateşli ise Polonya, Kazakistan ve Azerbaycan'dan rakiplerini mağlup ederek yarı finale yükseldi. Ancak yarı finalde Meksika'dan Carlos Sensores'e karşı kaybederek bronz madalya kazandı.

Türkiye, bu başarıyla toplamda 6 madalya kazanarak şampiyonayı tamamladı. Bu büyük başarıyla Türkiye Tekvando Kadın Milli Takımı, tarihte ilk kez Dünya şampiyonu olmanın gururunu yaşadı. Erkek Milli Takımı ise dünya üçüncüsü oldu.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bu şampiyonluğu armağan ettiğini belirtirken, 2024 Paris Olimpiyatları'na odaklandıklarını ifade etti. Bu büyük başarının, Türk tekvando sporunun geleceği için umut verici olduğunu dile getiren sporcular ve teknik ekip, olimpiyatlar için daha sıkı çalışacaklarını ve başarılarını sürdüreceklerini vurguladılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER