© Baykuş Haber

“Türkiye Kart” Türkiyede ilk kez Konyada uygulanmaya başladı

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI UĞUR İBRAHİM ALTAY, PTT GENEL MÜDÜRÜ HAKAN GÜLTEN İLE BİRLİKTE KONYA’DA PİLOT UYGULAMASI BAŞARIYLA TAMAMLANAN TÜRKİYE KART PROJESİYLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Türkiye genelinde uygulamaya koyduğu Türkiye Kart projesi, pilot uygulama sürecini tamamladıktan sonra Konya'da hayata geçirildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, projenin başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, PTT'nin teknolojik gelişmelere öncülük ettiğini ve Ulaştırma Bakanlığı'nın Türkiye Kart Projesi'ne büyük destek verdiğini belirtti. Türkiye Kart projesinin ülke genelindeki toplu ulaşımı kesintisiz hale getireceğini vurgulayan Gülten, projenin Konya'da başladığını ve diğer illerde de devam edeceğini açıkladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise projenin Türkiye için büyük önem taşıdığını ifade ederek, toplu ulaşımın daha kolay ve kesintisiz bir şekilde kullanılmasını sağlayacaklarını dile getirdi. Yerelde kullanılan Konyakart'ın değişmeyeceğini ve Türkiye Kart ile uyumlu çalışacağını belirten Altay, projenin tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını temenni etti.

Başkan Altay ayrıca Konya'nın toplu ulaşım ücretlerinin uygun olduğunu ve öğrenci biletlerinin Türkiye genelinde en ucuz olduğunu söyledi. Ayrıca Konya'da 177 çevreci otobüsün hizmete girdiğini ve KONYARAY projesinin başlangıcının yapıldığını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER