© Baykuş Haber

Türkiye ve Senegal arasında vakıflar alanında mutabakat zaptı imzalandı

ANKARA, (DHA)- KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Senegal Cumhuriyeti Vakıf Yüksek Otoritesi arasında vakıflar alanında mutabakat zaptı imzalandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Senegal Cumhuriyeti Vakıf Yüksek Otoritesi arasında vakıflar alanında bir mutabakat zaptı imzalandı. Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu ile Senegal Cumhuriyeti Senegal Vakıf Yüksek Otoritesi Genel Müdürü Racine Ba arasında gerçekleşen bu protokolle, Senegal'in çeşitli bölgelerindeki vakıfların gelişimini teşvik etmek, vakıf projelerini geliştirmek ve vakıf projelerine kamu ve özel girişimlerinin desteklenmesini amaçlanmaktadır.

Bu protokolün bir parçası olarak, vakıflar alanında hazırlanan bilgi ve belgeler, basım ve yayınlar, araştırma ve bilimsel çalışmalar arasında paylaşılacaktır. Aynı zamanda bilgi ve deneyimlerin paylaşılması amacıyla oryantasyon programları, seminerler, toplantılar ve çalışma ziyaretleri düzenlenecektir. İmzalanan protokolün bir diğer önemli unsuru ise yatırım projelerinin desteklenmesini içermektedir. Türkiye'nin yüzyıllara dayanan vakıf tecrübesi, kamu vakıfları, aile vakıfları, ortak vakıflar ve kamusal faaliyetlerde bulunan vakıfların kontrol, denetim, izleme ve değerlendirme mekanizmalarının tasarlanması ve uygulanması konularında aktarılacaktır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER