© Baykuş Haber

Türkiye Yağlı Güreş Ligi Gaziantep etabının başpehlivanı Orhan Okulu oldu

Ahmet ATMACA/GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP’te Türkiye Geleneksel Güreş Federasyonu tarafından organize edilen CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi’nin 3. etabında başpehlivanlığı Orhan Okulu kazandı. Okulu, rakibi Mehmet Yeşil’i yenerek altın kemerin sahibi oldu. 

Gaziantep'te düzenlenen Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nin 3. etabında başpehlivanlık kategorisinde zafer, Orhan Okulu'nun oldu. Okulu, rakibi Mehmet Yeşil'i mağlup ederek altın kemerin sahibi oldu. Şahinbey Belediyesi tarafından Akkent Spor Köyü'nde gerçekleştirilen müsabakalarda 1.250 güreşçi mücadele etti. Orhan Okulu birinciliği elde ederken, Mehmet Yeşil ikinciliği, Mustafa Batu ve Hüseyin Gümüş ise üçüncülük derecelerini kazandı.

Orhan Okulu, bu zaferin ardından Kırkpınar Güreşleri'nde altın kemeri kazanma hedefini sürdürdüğünü belirtti. Gaziantep'te düzenlenen yağlı güreşlerin büyük bir ilgiyle karşılandığını ve spor kenti Gaziantep'in bu tür organizasyonlara devam ettiğini ifade etti.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ise Gaziantep'in güreşe büyük bir ilgi gösterdiğini ve müsabakaların dört tur daha devam edeceğini söyledi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise Gaziantep'te bir ilki gerçekleştirerek yağlı güreş müsabakalarını düzenlediklerini ve spor kenti Gaziantep çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı. Müsabakalara bin 314 sporcu katıldı ve başpehlivan Orhan Okulu zaferle ayrıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER