© Baykuş Haber

 Türkiye’de eylem hazırlığındaki DEAŞ’lı İstanbul’da yakalandı

Derya EVREN KORKMAZ/İSTANBUL, (DHA)- TÜRKİYE’de eylem hazırlığındaki DEAŞ’lı terörist A.H. İstanbul’da yakalandı. Evinde bomba yapımında kullanılan malzeme ele geçirilen şüphelinin daha önce Türkiye’de yapılan terör saldırılarıyla ilgili araştırma yaptığı tespit edildi. 

İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonla DEAŞ'lı terörist A.H. yakalandı. Şüphelinin evinde bomba yapımında kullanılan malzemeler bulundu ve daha önce Türkiye'deki terör saldırılarına dair araştırmalar yaptığı belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ silahlı terör örgütü üyelerini tespit etmek ve yakalamak için çalışma başlattı. Yürütülen çalışmalarda A.H. adlı yabancı uyruklu bir kişinin Türkiye'de silahlı eylem planları yaptığı tespit edildi. Ekipler, şüphelinin konakladığı adresi belirledi ve 18 Haziran'da Bahçelievler'deki eve operasyon düzenledi. A.H., operasyon sırasında gözaltına alındı.

Şüphelinin evinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 2 şarjör, bomba yapımında kullanıldığı değerlendirilen malzemeler, çok sayıda dijital ve örgütsel materyal ele geçirildi. Ayrıca şüpheliye ait dijital materyal ve dokümanlar üzerinde yapılan incelemelerde, DEAŞ tarafından militanlarına bomba yapımı ve saldırılara ilişkin özel eğitim videoları ve dokümanlar sunulduğu ve ayrıca Türkiye'deki önceki terör saldırıları hakkında araştırmalar yaptığı tespit edildi.

Şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER