© Baykuş Haber

Türkiyeden Kuzey Makedonyadaki hastaneye sağlık desteği

TÜRK İŞBİRLİĞİ VE KOORDİNASYON AJANSI BAŞKANLIĞI (TİKA), KUZEY MAKEDONYA’NIN BAŞKENTİ ÜSKÜP’TE FAALİYET GÖSTEREN 8 EYLÜL ŞEHİR HASTANESİ’NE MEDİKAL EKİPMAN DESTEĞİ SAĞLADI.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki 8 Eylül Şehir Hastanesi'ne önemli bir medikal ekipman desteği sağladı. Hastanenin Endokrinoloji Bölümüne osteoporoz (kemik erimesi) tespit ve tedavisi için kullanılan kemik yoğunluğu ölçüm cihazı (densitometre) temin edildi.

Yılda yaklaşık 4 bin hastaya hizmet veren 8 Eylül Şehir Hastanesi'ne yapılan bu destek, sağlık alanındaki işbirliğinin bir göstergesi olarak önem taşıyor. Düzenlenen açılış programına Kuzey Makedonya Sağlık Bakanı Fatmir Mexhiti, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Muhammed Ünal, TİKA Üsküp Koordinatörü Halim Ömer Söğüt ve 8 Eylül Şehir Hastanesi Müdürü Prof. Dr. Hristijan Kostov katıldı.

TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Muhammed Ünal, Kuzey Makedonya'da bin 200 proje gerçekleştirdiklerini ve bunların 30'unun sağlık sektöründe olduğunu belirterek, kemik yoğunluğu ölçüm cihazının kamusal bir hastaneye kazandırılmasının önemini vurguladı. Sağlık Bakanı Fatmir Mexhiti de bu yardımın, hastalara daha iyi sağlık hizmeti sunma yolunda atılmış önemli bir adım olduğunu ifade etti. Bağışlanan cihazın kullanılmasıyla osteoporoz teşhis ve tedavisindeki zorlukların aşılacağını belirtti.

Cihazın temini sayesinde hastanenin tarihinde ilk kez Osteoporoz Merkezi kurulduğunu vurgulayan 8 Eylül Şehir Hastanesi Müdürü Prof. Dr. Hristijan Kostov, bu merkezin kemik sorunları yaşayan hastalar için önemli bir kaynak olacağını belirtti. Bu desteklerle sağlık hizmetlerinin iyileştirildiğini ve tetkik kapasitelerinin artırıldığını ifade etti. Cihazın ayrıca ortopedi, radyoloji, romatoloji ve fizik tedavi bölümleri tarafından da kullanılabileceği bilgisini verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER