© Baykuş Haber

Türkiyenin en büyük balıkçı barınağı 2025 yılında hizmete girecek

GİRESUN'UN UZUNCAKUM MEVKİİNDE 2021 YILINDA YAPIMINA BAŞLANILAN VE TAMAMLANDIĞINDA TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BALIKÇI BARINAĞI PROJESİNİN YÜZDE 43’LÜK KISMININ TAMAMLANDIĞI VE 2025 YILINDA HİZMETE GİRECEĞİ BELİRTİLDİ.

Giresun'un Uzuncakum mevkisinde 2021 yılında başlanan Türkiye'nin en büyük balıkçı barınağı projesinin yüzde 43'lük kısmının tamamlandığı ve 2025 yılında hizmete gireceği açıklandı. Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, proje hakkında bilgi verdi.

85 bin metrekarelik bir alanda devam eden proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Şenlikoğlu, ana mendireğin 935 metre, tali mendireğin 260 metre, rıhtım uzunluğunun 768 metre ve çekek yerinin 360 metre büyüklüğünde olacağını belirtti.

Projenin tamamlandığında sadece Türkiye'nin en büyük balıkçı barınağı olmakla kalmayacak, aynı zamanda önemli bir ticaret merkezi haline geleceğini vurgulayan Şenlikoğlu, deniz altındaki kısmın 5 metreye kadar olan her tür balıkçı teknesine barınma imkanı sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, projenin bir bölümünde 40 bin metrekarelik alanda balık hali ve soğuk hava depolarının yer alacağını sözlerine ekledi.

Başkan Şenlikoğlu, barınağın tamamlandığında Giresun'un su ürünleri merkezi haline geleceğini ve Karadeniz'den çıkan su ürünlerinin artık Giresun üzerinden dünya mutfağına sunulacağını belirterek projenin tamamlanmasına destek verenlere teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER