© Baykuş Haber

Türkiyenin en yeni ilçe merkezi Yusufelinin 7 yıllık yapım süreci 1 dakika 13 saniyeye sığdırıldı

TÜRKİYE'NİN EN YÜKSEK BARAJI NEDENİYLE SULAR ALTINDA KALAN YUSUFELİ İLÇESİNİN 7 YILLIK YAPIM SÜRECİ TİME-LAPSE TEKNİĞİYLE 1 DAKİKA 13 SANİYEYE SIĞDIRILDI.

Türkiye'nin en yüksek barajı nedeniyle sular altında kalan Yusufeli ilçesinin yeni merkezinin 7 yıllık yapım süreci, hızlandırılmış video tekniğiyle sadece 1 dakika 13 saniyede izlenebilecek şekilde özetlendi. Yusufeli Barajı ve HES Projesi, 270 metrelik gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise 5. en yüksek barajı olarak kayıtlara geçti. Bu proje, Yusufeli ilçe merkezi ve 7 köyün sular altında kalmasına neden oldu.

Eski yerleşim yerinden 7. kez taşınan ilçe merkezinin bu süreç, özel kameralarla gün gün kaydedildi. Temmuz 2015'te başlayan altyapı çalışmalarında 24 milyon metreküp kazı ve 11 milyon metreküp dolgu yapılarak 153 hektarlık bir alan oluşturuldu. Bu alanda 2 bin 698 konut, 285 ticari ünite, 37 sanayi dükkânı, 25 yataklı bir devlet hastanesi, okullar, devlet kurumları ve sosyal tesisler inşa edildi. İlçe, 5 ay içinde tamamen sular altında kaldı.

Bu özel proje, hızlandırılmış video tekniğiyle 1 dakika 13 saniyede izlenebilecek şekilde düzenlenerek, 26. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Bu videoda, ilçenin hızlı taşınma süreci ve yeni yerleşim yerinin baraj gölü manzarası gözler önüne seriliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER