© Baykuş Haber

Türkiyenin ilk turistik denizaltısı 18 bin turisti denizin altına indirecek

ANTALYA’DA 6 YIL ÖNCE HİZMETE GİREN TÜRKİYE’NİN İLK TURİSTİK DENİZALTISININ 1942 YILINDA BATIRILAN FRANSIZ SAVAŞ GEMİSİ ST. DİDİER BATIĞINA DALIŞLARI DEVAM EDİYOR. DENİZALTINA DALIŞLARA EN ÇOK ROMANYA VE ALMANYA'DAN GELEN TURİSTLER İLGİ GÖSTERİRKEN, BU YIL 18 BİN TURİSTİN AKDENİZ’İN DERİNLİKLERİNE İNMESİ HEDEFLENİYOR.

Antalya'da 6 yıl önce hizmete giren Türkiye'nin ilk turistik denizaltısı, 1942 yılında batırılan Fransız savaş gemisi St. Didier batığına yapılan dalışlarla turistleri büyülemeye devam ediyor. Denizaltı dalışlarına özellikle Romanya ve Almanya'dan gelen turistler büyük ilgi gösteriyor. Bu yıl 18 bin turistin Akdeniz'in derinliklerine inmesi hedefleniyor.

2017 yılında hizmete başlayan turistik denizaltı, Kaleiçi Yat Limanı'ndan yerli ve yabancı turistleri Akdeniz'in derinliklerine taşıyor. Kaleiçi açıklarında bulunan 35 metre derinlikteki Fransız savaş gemisi St. Didier batığına dalışlar, nisan ayı itibarıyla başladı. Her seferde maksimum 44 yolcu taşıyan denizaltı günde ortalama 4-5 dalış gerçekleştiriyor ve her dalış yaklaşık 1 saat sürüyor. Dalışlar sırasında 2 dalgıç da turistlere rehberlik ediyor ve batık geminin üzerindeki silahlarla gösteriler sunuyorlar.

Bu yıl hedef 16 bin ziyaretçiye ulaşmak. Denizaltı dalışlarına en çok ilgi gösteren ülkeler arasında Romanya ve Almanya öne çıkıyor. Denizaltının kaptanlarından Aycan Zağra, "Akdeniz'in derinliklerini daha fazla kişiye tanıtmak istiyoruz. Hedefimiz 18 bin ziyaretçi. Nisan ayından Ekim ayının sonuna kadar dalışlarımıza devam ediyoruz" dedi.

Turistlerden Eren Sağlam, denizaltı deneyimini "Gayet güzeldi, batığı da gördüm. Herkesin gelmesini görmesini tavsiye ederim, çok keyif aldım" şeklinde değerlendirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER