© Baykuş Haber

Türkiyenin ilk yatırım DAOsu kuruldu

TÜRKİYE’NİN OYUN ALANINDAKİ EN BÜYÜK KULUÇKA MERKEZLERİ GAME FACTORY, GAMEDEV.İST VE GAME CİRCLE, YTÜ GAMESUP ÇATISI ALTINDA BİRLEŞEREK GİRİŞİMCİLERE DESTEK OLACAK. DÜZENLENEN ETKİNLİKTE AYNI ZAMANDA TÜRKİYE’NİN İLK MERKEZİYETSİZ OTONOM KURULUŞLAR YANİ YATIRIM DAO’SUNUN DUYURUSU DA YAPILDI. OYUN GİRİŞİMLERİNİ GFY DAO İLE BİR ARAYA GETİRECEK OLAN YENİ YATIRIM PLATFORMU, GLOBAL ÇAPTA OYUN SEKTÖRÜNE YÖN VERMEYİ AMAÇLIYOR.

Türkiye'nin oyun sektöründeki en büyük kuluçka merkezleri olan Game Factory, Gamedev.ist ve Game Circle, YTÜ GamesUP çatısı altında birleşerek girişimcilere destek vermeye hazırlanıyor. YTÜ Yıldız Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren GamesUP, bu iş birliği ile özellikle oyun girişimlerine kuluçka ve hızlandırma destekleri, insan kaynakları desteği ve daha fazlasını sunmayı planlıyor.

YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci, GamesUP projesinin 10 binden fazla üye, 200'den fazla start-up ile büyük bir oyun ekosistemi oluşturduğunu ve Türkiye'deki yatırım DAO'sunu tanıtarak bu ekosistemde demokratik ve şeffaf bir yatırım süreci sağlamayı amaçladıklarını belirtti. İnci ayrıca, uluslararası düzeyde yatırımları Türkiye'ye çekmeye çalıştıklarını ve bu sayede Türkiye'nin oyun sektöründe önemli bir oyuncu haline gelebileceğini vurguladı.

Games Factory Kurucu Ortağı Murat Kahraman, DAO sistemi ile güvenilir ve şeffaf bir yatırım süreci oluşturduklarını ve NFT sahiplerinin DAO'ya katılarak yatırım yapabileceklerini açıkladı. GFY DAO'nun düşük giriş maliyetleri ile herkese açık olduğunu ve bu sayede sektörde daha fazla insanın yatırım yapabileceğini söyledi.

GFY DAO'nun oyun ve Web 3.0 projelerine yatırım yaparak Türkiye'yi uluslararası arenada temsil etmeyi hedeflediğini belirten Kahraman, başarılı olmaları halinde sektörde önemli bir konuma gelebileceklerini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER