© Baykuş Haber

Türkiyenin önde gelen e-ticaret firmaları yurt dışına açılıyor

WORLDEF BAŞKANI ÖMER NART, ABD VE DUBAİ’DE DÜZENLEYECEKLERİ GLOBAL E-TİCARET ETKİNLİKLERİ HAKKINDA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU.

Türkiye'nin önde gelen e-ticaret firmaları, WORLDEF'in Eylül ve Aralık aylarında ABD ve Dubai'de düzenleyeceği World Ecommerce Forum'da global firmalarla buluşacak. WORLDEF, Türkiye'deki e-ticaret markalarını Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Dubai'de global markalarla buluşturmayı planlıyor. "World Ecommerce Forum USA" etkinliği, 12-13-14 Eylül 2023 tarihlerinde New Jersey'de gerçekleştirilecek. Aynı şekilde, 5-6-7 Aralık 2023 tarihlerinde Dubai Jebel Ali'de "World Ecommerce Forum Dubai" düzenlenecek.

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, Amerika'da e-ticaret hacminin 2022 yılında 1 trilyon doları geçtiğini belirtti ve Türk e-ticaret firmaları için Amerika'nın büyük fırsatlar sunduğunu ifade etti. Bu çerçevede Amerikalı pazaryeri satıcıları, perakendeciler ve e-ticaret markalarını Türk ürün tedarikçileri, üreticiler, servis sağlayıcıları ve teknoloji markaları ile buluşturacak benzersiz bir etkinlik hazırladıklarını dile getirdi.

Ömer Nart ayrıca, Dubai'deki etkinliğin de Körfez bölgesinde ve özellikle Dubai'de büyümekte olan e-ticaret pazarını vurguladı. Dubai'nin 30 milyar dolarlık bir e-ticaret pazarına sahip olduğunu ve bu pazarın her geçen yıl büyüdüğünü belirterek, Türk markalarının bu fırsatlardan yararlanmasını hedeflediklerini ifade etti. Ömer Nart, Amerika ve Dubai'deki etkinliklerde önemli e-ticaret markalarının yer alacağını da vurguladı.

WORLDEF'in düzenlediği etkinliklerin dünya çapında e-ticaret markalarını bir araya getiren önemli platformlar olduğunu belirten Ömer Nart, "E-ticaretin Davos'u" olarak nitelendirilen etkinliklerin e-ticaret paydaşları için işbirliği ve stratejik paylaşımlara odaklandığını söyledi. Ayrıca, İstanbul'da Haziran 2023'te düzenlenen forumun "Avrupa'nın en büyük e-ticaret etkinliği" olarak kayıtlara geçtiğini paylaştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER