© Baykuş Haber

Türkiyenin saklı cenneti Borçka Karagöl ziyaretçilerini ağırlıyor

TÜRKİYE'NİN "SAKLI TABİAT CENNETLERİ" ARASINDA GÖSTERİLEN BORÇKA KARAGÖL, YEŞİLİN HER TONUNU BARINDIRAN AĞAÇLARIN GÖLE YANSIMASIYLA GÖRSEL BİR ŞÖLEN SUNUYOR.

Türkiye'nin gizli cennetlerinden biri olarak kabul edilen Borçka Karagöl Tabiat Parkı, muhteşem doğal güzellikleri ve görsel şölen sunan manzarasıyla turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Artvin'in Borçka ilçesine 27 kilometre uzaklıkta bulunan Borçka Karagöl Tabiat Parkı, farklı yeşil tonlarını bünyesinde barındıran geniş ağaçlık alanları, yürüyüş yolları, piknik ve kamp alanları ile ziyaretçilerine muhteşem bir deneyim sunuyor. Doğanın içinde yer alan Karagöl, benzersiz manzarası ve yansımasıyla ziyaretçilerine büyüleyici anlar yaşatıyor.

Doğa ve fotoğraf tutkunları, bu tabiat parkını ziyaret etmek için uzun yollar kat ediyorlar. Ziyaretçilerden Aytekin Kavcı, Türkiye'nin dört bir yanını gezdiğini ancak Borçka Karagöl'ün, Türkiye'deki en etkileyici yerlerden biri olduğunu söyledi. Kendisini "Pürüzsüz, saf doğa, dokunulmamış güzellik" olarak ifade eden Kavcı, bu doğal cennetin kendisini etkilediğini vurguladı.

Balayı turu için Borçka Karagöl'ü tercih eden Büşra ve Ramazan Öksüz çifti, bu yerin doğal güzellikleri ve temiz havasıyla büyülendiklerini belirtti. Yeşilliğin ve temizliğin kendilerini etkilediğini söyleyen çift, burada nefes almanın farklı bir deneyim olduğunu dile getirdi.

Sosyal medyada sıkça gördüğü ve merak ettiği bir yer olduğu için Borçka Karagöl'ü ziyaret etmeye karar veren Mine Beştepe, bu doğal güzellikleri yerinde görmek için Sakarya'dan geldiğini ifade etti. Beştepe, gölün, ağaçların, yeşilin ve temizliğin kendisini büyülediğini belirterek, burada olduğuna hiç pişman olmadığını dile getirdi.

Arkadaşlarıyla İstanbul'dan gelen Emre Baki ise Karadeniz turu kapsamında Borçka Karagöl'ü ziyaret ettiklerini söyledi. Zorlu yolları aşıp buraya geldiklerini ancak manzaranın ve doğanın güzelliğinin bu zorluğa değdiğini vurgulayan Baki, çevreye verilen önemi ve temizliği övdü. Ayrıca, yerel halkın dostça karşıladığını ve turistlere yardımcı olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER