© Baykuş Haber

Türksoyun 30. yılı dolayısıyla genç yetenekler ödül töreni ve sergi açılışı düzenlendi

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ (KKTC) CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANI ZORLU TÖRE, TÜRKSOY KURULUŞUNUN 30. YILINA İTHAFEN DÜZENLENEN GENÇ YETENEKLER ÖDÜL TÖRENİ VE SERGİ AÇILIŞINA KATILDI.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türksoy'un 30. yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen genç yetenekler ödül töreni ve sergi açılışına katıldı. Törende ayrıca Özbekistan Ankara Büyükelçisi Alisher Agzamkhodjaev, Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Mekan Ishanguliyev, Türksoy Genel Sekreteri Sultan Raev ve birçok genç yetenek yer aldı.

Töre, konuşmasında Türk dünyasının birliğinin ve dayanışmasının önemine vurgu yaparak Türksoy'un 30. yılını kutladıklarını ve bu kuruluşa emek veren ülkeleri selamladıklarını ifade etti. Türk çocuklarının tarihlerini ve köklerini iyi anlamaları gerektiğini belirten Töre, gençlerin bayrak gibi olmaları gerektiğini ve bu bayrakların asla yere inmemesi gerektiğini vurguladı. "Ne mutlu Türk'üm diyene" sözünün birleştirici bir anlam taşıdığını dile getiren Töre, asıl önemli olanın Türk milletine duyulan gönül sevdası olduğunu söyledi. Geleceğe sağlam adımlarla ilerleyebilmek için milli şuuru her zaman canlı tutmanın önemine değindi.

Töre, ayrıca Türk dünyasında vatanları ve milletleri için şehit olanları rahmetle ve saygıyla andı. Ödül töreninin sonunda, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Özbekistan Ankara Büyükelçisi Alisher Agzamkhodjaev, Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Mekan Ishanguliyev ve Türksoy Genel Sekreteri Sultan Raev tarafından ödül kazanan gençlere ödülleri takdim edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER