© Baykuş Haber

Tuşba Belediyesinden YKSye girecek öğrencilere moral gezisi

VAN’IN TUŞBA BELEDİYESİ, EĞİTİME DESTEK AMACIYLA ÜCRETSİZ OLARAK AÇMIŞ OLDUĞU YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) KURSU’NA KATILAN ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK MOTİVASYON GEZİSİ DÜZENLEDİ.

Van'ın Tuşba Belediyesi, eğitim desteği amacıyla ücretsiz olarak düzenlediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kursu'na katılan öğrenciler için motivasyon gezisi düzenledi.

Tuşba Belediyesi, YKS Kursu'na devam eden öğrencilerin sınav öncesi streslerini atarak moral bulmalarını sağlamak amacıyla özel bir gezi düzenledi. Belediye Başkanı Salih Akman'ın talimatları doğrultusunda gerçekleşen bu gezi kapsamında öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Van Gölü'nde bulunan Akdamar Adası'na götürüldü.

Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait deniz otobüsüyle Akdamar Adası'na geçen öğrenciler, adada bulunan tarihi Akdamar Kilisesi'ni ziyaret ettiler ve adanın doğal güzelliklerini keşfettiler. Ayrıca, "Ah Tamara" efsanesini dinleyerek tarihi ve kültürel bilgiler edindiler. Öğrenciler, tekne yolculuğu boyunca şarkılar söyleyerek keyifli anlar yaşadılar.

Sınav öncesi streslerinden uzaklaşma ve moral depolama amacı taşıyan bu gezinin ardından öğrenciler, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman'a teşekkür ettiler. Öğrenciler, belediye çalışanları tarafından verilen öğle yemeğinin ardından evlerine güvenli bir şekilde bırakıldılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER