© Baykuş Haber

Tuşbada kurban satış ve kesim yerleri belirlendi

VAN’IN TUŞBA BELEDİYESİ, YAKLAŞAN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ VATANDAŞLARIN KURBANLIKLARINI SAĞLIKLI VE HİJYENİK BİR ORTAMDA ALMALARI, AYNI ŞEKİLDE KESİM YAPMALARI İÇİN SATIŞ İLE KESİM NOKTALARINI BELİRLEDİ.

Van'ın Tuşba Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kurbanlıklarını alabilmeleri ve kesimlerini gerçekleştirebilmeleri için satış ve kesim noktalarını belirledi. Tuşba Belediyesi, bayram öncesinde vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirebilmeleri için önlemler aldı. Mahallelerde çevre kirliliği ve rahatsızlık yaratacak şekilde yapılan kurbanlık satış ve kesimine izin verilmeyeceği bildirildi.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, ilçedeki canlı hayvan potansiyeli göz önünde bulundurularak hijyen ve çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla satış ve kesim noktaları belirlendiği ifade edildi. Kurban satış noktalarının İskele Caddesi Koç İlköğretim Okulu yanı, Abdurrahmangazi Mahallesi Kinyas Kartal Bulvarı Eski Vangölü Un Fabrikası yeri, Oto Sanayi Sitesi girişinde bulunan futbol sahası ile Erciş yolu Eski Marangozlar Sitesi karşısında bulunan Migros Alışveriş Merkezi yanı olarak belirlendiği belirtildi.

Kurban kesim yerlerinin ise Akköprü Mahallesi’nde bulunan Tuşba Oto Yıkama ve Etin Dünyası ile Erciş yolu üzeri Can Petrol arkasında bulunan Van Gölü Öğrenci Yurdu, Beyüzümü Mahallesi’nde bulunan Vangölü Et Kombinası ve Alaköy Mahallesi’nde bulunan Et ve Balık Kurumu olarak belirlendiği vurgulandı. Açıklamada, cadde ve sokaklarda kurban satışı ve kesimine izin verilmeyeceği, vatandaşların kurban ibadetini sağlıklı ve hijyenik bir şekilde yerine getirebilmeleri için belirlenen noktalarda kesim alanları oluşturulacağı kaydedildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER