© Baykuş Haber

Tuşbada ‘Yılsonu Sergi ve Sertifika töreni

VAN’IN TUŞBA BELEDİYESİNİN AÇMIŞ OLDUĞU KÜLTÜR, SANAT, SPOR VE MESLEK EDİNDİRME KURSLARINA KATILAN KURSİYERLER, BİR YIL BOYUNCA YAPTIKLARI EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLERİ SERGİLEYİP, SERTİFİKALARINI BELEDİYE BAŞKANI SALİH AKMAN’IN ELİNDEN ALDILAR.

Van'ın Tuşba Belediyesi tarafından düzenlenen kültür, sanat, spor ve meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerler, bir yıl boyunca ürettikleri el emeği ürünlerini sergileyerek sertifikalarını Belediye Başkanı Salih Akman'dan aldılar. Tuşba Toplum Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Yılsonu Sergisi ve Sertifika Dağıtımı' töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, kursların bu yıl 7'den 70'e yaklaşık bin kişi tarafından katıldığını belirtti. Açılan kursların kadınların ev ekonomilerine katkı sağlayacak türden olduğunu vurgulayan Başkan Akman, kursiyerlerin kullanacakları tüm araç, gereç ve malzemelerin belediye tarafından karşılandığını ifade etti. Ayrıca, küçük çocuğu olan kadınların rahatlıkla kursa katılabilmesi için bir kreş açtıklarını da sözlerine ekledi.

Kursiyerler adına konuşan Meryem Aktaş, verilen hizmetlerden dolayı Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman'a teşekkür etti. Kursa katılırken çocuklarının gözlerinin arkada kalmaması için kreş açılmasını önemsediğini dile getirdi.

Melike Dedeoğlu ise gitar kursuna katılarak bir enstrüman çalmayı öğrendiğini ifade etti. Kendisine bu imkanı sunan Belediye Başkanı Salih Akman'a ve hocalarına teşekkür etti ve gitarıyla törende şarkı söyledi.

Törene, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri, Tuşba Halk Eğitim Merkezi Müdürü, kursiyerler ve yakınları katıldı. Törende katılımcılara çeşitli ikramlar da dağıtıldı. Yılsonu sergisi ve sertifika dağıtım töreni, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER