© Baykuş Haber

Tuz çuvalları arasında gizlenen 49 kilogram eroin ele geçirildi

TİCARET BAKANLIĞI GÜMRÜK MUHAFAZA EKİPLERİNCE, GÜRBULAK GÜMRÜK KAPISI’NDA YÜRÜTÜLEN UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 49 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Gürbulak Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirdikleri uyuşturucu operasyonunda 49 kilogram eroin ele geçirdi. Gümrük Muhafaza ekipleri, uyuşturucuyla mücadele kapsamında Gürbulak Gümrük Kapısı'na gelen bir tırı yakın takibe aldı. İlk incelemede tırın yükünün tuz olarak beyan edildiği tespit edildi. Daha sonra detaylı bir kontrol için x-ray taramasından geçirilen araçta şüpheli yoğunluklar tespit edildi.

Şüpheli tır, narkotik dedektör köpeği eşliğinde arama hangarına alındı ve burada yapılan aramada çuvallardan narkotik dedektör köpeğin tepki verdiği toz benzeri maddeler bulundu. Yapılan analiz sonucunda bu şüpheli maddelerin eroin olduğu teyit edildi. Operasyon sonucunda toplamda 49 kilogram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı ve ele geçirilen uyuşturucuya el konuldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER