© Baykuş Haber

Tuzlada öğrenciler ilk derste defterlerini ve kitaplarını sıralarında buldu

TUZLA OKUL AÇILDI

Tuzla ilçesinde, yeni eğitim-öğretim yılının açılış töreni Hilmi Sonay İlkokulu'nda gerçekleştirildi. Törende ilk ders zilini çalan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, toplumun sorunlarının temelinin eğitimsizlik olduğunu vurgulayarak, "Bu sorunları çözmenin yolu yine eğitimden geçiyor. Bu nedenle eğitime büyük önem veriyoruz. Tuzla'da kaliteli bir eğitim için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi. Başkan Yazıcı, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Törende konuşan Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, eğitimin toplum için ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak, veliler, öğrenciler ve öğretmenlerin yeni eğitim-öğretim yılının açılışını coşkuyla kutladığını belirtti. Okulların açılmasının toplumun yaşam tarzını, iş planlarını etkilediğini ifade eden Güney, eğitim ve öğretime verilen önemin altını çizdi.

Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır ise, Tuzla'daki okulların fiziki koşullarının iyileştirilmesine ve eğitimin desteklenmesine katkılarından dolayı Başkan Yazıcı'ya teşekkür etti. Törende öğrencilerin gösterileri büyük ilgiyle izlendi. Törenin ardından sembolik olarak ders zili çalındı ve öğrenciler sınıflarına dönerek derslerine başladılar. Törene Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır da katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER