© Baykuş Haber

Uçan Türk Fatih Arda İpçioğlu finallerde

TARİHTE İLK KAYAKLA ATLAMA AVRUPA OYUNLARI NORMAL TEPE YARIŞMASINDA ANTRENMAN ATLAYIŞINI BİRİNCİ OLARAK TAMAMLAYAN FATİH ARDA İPÇİOĞLU, NORMAL TEPEDE FİNALE KALAN KALDI.

Tarihi bir başarıya imza atan kayakla atlamacı Fatih Arda İpçioğlu, Polonya'nın Zakopane şehrinde düzenlenen Tarihte İlk Kayakla Atlama Avrupa Oyunları Normal Tepe Yarışması'nda büyük bir başarı elde etti. İlk etapta çeyrek finale yükselmeyi başaran İpçioğlu, burada 6. sırada yer alarak finale katılma hakkını elde etti. Final yarışmasında ise 11. sırayı elde ederek yarışmayı tamamladı.

Başarısını sosyal medya hesabında paylaşan İpçioğlu, "Çeyrek final atlayışında 6. olarak final biletini aldım ve finalde 11. oldum. Türkiye'nin kayakla atlamada neler yapabileceğinin farkındayız. Ancak artık Uçan Türkler olarak daha fazla destek ve ilgiye ihtiyacımız var. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Olimpiyat Komitesi ve Türkiye Kayak Federasyonu'nun bize sağladığı destekle buraya geldik. Şimdi bu sporumuzu daha da ileriye taşımanın zamanı geldi. Ayrıca uzun yıllardır spor hayatımda bana destek olan ARAS EDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler Bey ve Genel Müdür Fikret Akbaş'a teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

1997 doğumlu olan Fatih Arda İpçioğlu, Erzurum'un yetiştirdiği başarılı sporculardan biri olarak 2018 Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmiş ve açılış töreninde Türk bayrağını taşımıştır. Ayrıca kayakla atlamada Türkiye rekorunu elinde bulunduran bir sporcu olarak dikkat çekmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER