© Baykuş Haber

UCLG Başkanı Altay: “Gelin hep birlikte şehirlerimizi çok daha dirençli hale getirelim”

UCLG BAŞKANI VE KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI UĞUR İBRAHİM ALTAY, TRABZON’DA DÜZENLENEN BİRLEŞMİŞ KENTLER VE YEREL YÖNETİMLER ORTA DOĞU VE BATI ASYA BÖLGE TEŞKİLATI (UCLG-MEWA) DİRENÇLİLİK FORUMU VE YÖNETİM KURULU TOPLANTISI’NA KATILDI.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehirlerin ve bölgelerin farklı risklere sahip olduğunu belirterek, "Sadece kendi kendinize dayanıklı olmak yeterli değil. Bölge, ülke, dünya için dirençli şehirler inşa etmek zorundayız. Konya olarak şehrimizi depreme karşı hazırlıklı tutmamızın faydasını gördük. Hep birlikte şehirlerimizi daha dirençli hale getirelim" dedi.

UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Trabzon'da düzenlenen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Dirençlilik Forumu ve Yönetim Kurulu Toplantısı'na katıldı. UCLG'nin 240 bin kentin ortak sesi olduğunu belirten Altay, bu büyük teşkilatın Orta Doğu ve Batı Asya bölgesini temsil eden birliği olan UCLG-MEWA'nın 16 ülkeden 250'den fazla üyesi olduğunu hatırlattı.

Altay, şehirlerin artık yerel sınırların ötesine geçerek küresel bir vizyon üstlendiğine dikkat çekerek, "Daha fazla dünyaya açılan, uluslararası rolünü giderek güçlendiren ve dünyayı şekillendiren etkilere sahip şehirlerin varlığına şahitlik ediyoruz. Bizler dünyanın en büyük yerel yönetimler birliği UCLG ailesi olarak çok büyük bir mirasa, tecrübeye ve etkiye sahibiz. Yerel gücün, karar alabilmenin ne kadar önemli olduğuna, sahada uygulamanın ne kadar önemli bir iş olduğuna deprem bölgesinde şahitlik ettik." dedi.

Altay, şehirlerin çeşitli risklere göre hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayarak, "Depremde gördüğümüz bir diğer konu sadece kendiniz için dirençli olmanız yetmiyor. Bölge coğrafyanız, ülkeniz, ülkenizin diğer şehirleri hatta dünyanın tamamı için de dirençli bir şehir inşa etmek zorundasınız. Konya deprem riskinin en az olduğu şehirlerden birisi ama deprem bölgesinde tüm belediyelerimizle beraber en aktif çalışan şehirlerden birisi oldu. Çünkü bu hazırlıklar için uzun süredir zaman harcıyoruz, para harcıyoruz, personelimizi yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz." şeklinde konuştu.

Altay, şehirlerin dirençli hale getirilmesi için projelerin doğru tespit edilmesi, finansman sağlanması ve uygulanması gerektiğine işaret ederek, bu tür tecrübe paylaşım programlarının çok önemli olduğunu belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER