© Baykuş Haber

Uçurtma şenliği ile çevrenin önemine dikkat çekildi

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN ÇEVRE HAFTASINA DİKKAT ÇEKMEK AMACIYLA ÇEVRE İKLİM VE GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYELERİ, ATIK VE ÇEVRE TEMİZLİĞİ FAALİYETLERİ VE UÇURTMA ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Tarsus Belediyesi, Çevre Haftası'nı kutlamak ve çevre, iklim ve geri dönüşüm konularına dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Bu özel haftada çevreye duyarlı projelerle doğal yaşama katkıda bulunma ve toplumda çevre bilincini artırma çabalarına devam eden Tarsus Belediyesi, keyifli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Çevre iklimi ve geri dönüşüm atölyeleri ve stantları kurularak, farkındalık oluşturuldu.

Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliklerde, çocuklar ve aileler çevre temizliği faaliyetlerine katılarak doğaya katkı sağladılar. Eshab-ı Kehf bölgesinde çocuklar, Çocuk Çevre Müfettişi rehberliğinde çevre temizliği yaparken, etkinliğe katılanlara patlamış mısır ve limonata ikram edildi. Ayrıca, geri dönüşümün önemini vurgulamak amacıyla geri dönüşümle üretilen ürünler sergilendi.

Bu etkinliklerle, hem eğlenceli ve öğretici aktivitelerle çocukların ilgisini çekmek hem de çevre bilincini yaygınlaştırmak hedeflendi. Tarsus Belediyesi, çevreye ve doğaya duyarlılığın toplumun her kesiminde artmasına katkı sağlayarak çevre konusundaki sorumluluğunu bir kez daha gösterdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER