© Baykuş Haber

Ucuz baklavada ‘yer fıstığı oyunu

ADANA’DA BAKLAVA USTALARI, UCUZ BAKLAVALARA KONULAN KATKI MADDELİ VE GIDA BOYALI YER FISTIĞINA KARŞI UYARDI. AYRICA USTALAR, BAKLAVADA KULLANILAN KALİTESİZ YAĞIN ZEHİRLENMELERE YOL AÇTIĞINI BELİRTTİ.

Adana'daki baklava ustaları, ucuz baklava satın alırken dikkat edilmesi gereken önemli hususları paylaştılar. Kurban Bayramı'na yaklaşırken baklava siparişleri artarken, baklava ustaları kalitesiz malzemelerin kullanıldığı ucuz baklavaların insan sağlığını tehlikeye attığını ve ağız tadını bozabileceğini belirtiyorlar.

Ustalar, ucuz baklavaların içerisinde Antep fıstığı yerine gıda boyası ile boyanmış yer fıstığı kullanıldığını ifade ediyorlar. Ayrıca, kalitesiz yağın baklava yapımında kullanılmasının mide rahatsızlıklarına ve hatta zehirlenmelere yol açabileceğini vurguluyorlar.

Bir baklava işletmesi sahibi olan Can Delibalta, kaliteli malzeme ve fiyatlarının kendini belli ettiğini belirtiyor ve vatandaşlara tatlılarını bildikleri ve güvendikleri yerlerden almalarını tavsiye ediyor. Ayrıca, baklavanın kalitesinin en çok hamur inceliği, kullanılan yağın kalitesi ve Antep fıstığı gibi malzemelerle belirlendiğine dikkat çekiyor.

Diğer bir baklava ustası Orhan Çetin ise kaliteli baklavanın püf noktalarının hamur inceliği, iyi yağ kullanımı ve kaliteli Antep fıstığı olduğunu açıklıyor. Müşterilere ucuz ve kalitesiz baklavaların sahteleriyle aldatılabileceğini hatırlatıyor ve bilinen ve güvendiğiniz yerlerden baklava almanın önemini vurguluyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER