© Baykuş Haber

UEFA Avrupa Ligi Kupası Sevillanın

UEFA AVRUPA LİGİ FİNALİ'NDE NORMAL SÜRESİ 1-1 SONA EREN MAÇTA PENALTI ATIŞLARI SONUCUNDA ROMA'YI 4-1 MAĞLUP EDEN SEVİLLA KUPANIN SAHİBİ OLDU.

UEFA Avrupa Ligi Finali heyecanı, normal süresi 1-1 sona eren bir mücadeleye sahne oldu ve Sevilla, penaltı atışları sonucunda Roma'yı 4-1 mağlup ederek bu prestijli kupa için sevinç yaşadı. Maç, Puskas Arena'da gerçekleşti ve İspanyol temsilcisi Sevilla ile İtalyan ekibi Roma arasında büyük bir rekabete sahne oldu.

Karşılaşmanın ilk yarısında Dybala'nın attığı golle Roma 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi. Ancak ikinci yarıya hızlı başlayan Sevilla, 55. dakikada Mancini'nin kendi kalesine attığı golle skoru eşitledi. Karşılaşmanın normal süresinde başka gol olmayınca, uzatma dakikaları izleyicilere heyecan dolu anlar yaşattı. Uzatma bölümünde ise skor değişmedi ve seri penaltı atışlarına geçildi.

Seri penaltı atışları sonucunda Sevilla, Roma'ya karşı 4-1 üstünlük sağladı ve bu zaferle birlikte kupanın sahibi oldu. Sevilla, daha önce 2006, 2007, 2014, 2015, 2016 ve 2020 yıllarında da bu kupayı kazanmıştı ve 2023'te 7. kez zaferle ayrılarak başarılı bir performans sergiledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER