© Baykuş Haber

Ugandada eşcinsel bireylere idam cezası

Uganda'da eşcinsel bireylere yönelik idam cezasını içeren yeni bir yasa ilan edildi. Ülkenin Doğu Afrika'daki lideri, yeni yasanın ülkede uygulanacağını ve eşcinsel bireyleri "normallikten sapmamaya" çağırdığını açıkladı. Ayrıca, bu yasaya karşı çıkan yerel İnsan Hakları Farkındalık ve Tanıtım Forumu (HRAPF) ve diğer bazı kişilerin mahkemeye başvuracağı belirtiliyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Uganda'da eşcinsel bireylere yönelik uygulanacak yasanın insan hakları ihlali olduğunu ve yasanın yürürlükten kaldırılması gerektiğini vurguladı. Biden, bu yasa nedeniyle ABD'nin Uganda'ya yeni yaptırımlar uygulayabileceğini de ima etti ve iki ülke arasındaki ilişkilerin zayıflayabileceğini söyledi.

Uganda'da eşcinsel ilişkiler zaten yasa dışıdır, ancak yeni yasa daha sert kurallar içermektedir. Uganda, uluslararası yardım kuruluşlarından yıllık milyarlarca dolar yardım almaktadır ve bu yeni yasa, ülkenin bu yardımları almasını zorlaştırabilir. Uganda, 9 yıl önce benzer bir yasa tasarısı önerdiğinde uluslararası yardım kuruluşları tarafından ciddi önlemlerle karşı karşıya kalmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER