© Baykuş Haber

Ukrayna uyruklu anne ve kızı Müslüman oldu

UKRAYNA VATANDAŞI NATALİA VE KIZI YULİA MANİSA YUNUSEMRE İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNDE DÜZENLENEN İHTİDA MERASİMİ İLE MÜSLÜMAN OLARAK “AYŞE” VE “ALİYA” İSMİNİ ALDI.

Manisa Yunusemre İlçe Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida merasimi, Ukrayna vatandaşı Natalia ve kızı Yulia için özel bir anı oluşturdu. Bu merasimde Natalia, Müslüman olarak "Ayşe" ismini alırken, kızı Yulia da "Aliya" ismini aldı.

İhtida merasimi, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve İlçe Müftüsü M. Nedim Bakır tarafından yönetildi. Müftü Bakır, Natalia ve Yulia'ya İslam dininin inançları, ibadetleri ve ahlaki temelleri hakkında temel bilgiler verdi. Natalia ve Yulia, bu özel merasimde kelime-i şehadet getirerek Müslüman olarak yeni bir hayata başladılar.

Müftü Bakır, konuşmasında, yaklaşık bir buçuk yıl önce Anastasia (Safiye) adlı bir kişinin İslam'a geçtiğini ve şimdi Natalia ve Yulia'nın da aynı yolu izlediğini belirtti. Ayrıca, onlara Müslüman olarak yaşamaları ve bu inancı başkalarına da iletmeleri için örnek olmalarını diledi.

Natalia ve Yulia, daha önce Hristiyanlık dinine mensup olduklarını ve Türkiye'de 4 yıldır yaşadıklarını açıkladılar. Safiye adlı arkadaşlarının onlara İslam'ı anlattığını ve bu din hakkında araştırmalar yaparak Müslüman olmaya karar verdiklerini söylediler.

İhtida merasimi sonunda Natalia "Ayşe" ve Yulia "Aliya" isimlerini aldılar. Müftü Bakır, Ayşe ve Aliya'yı tebrik ederek İhtida Belgesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından kitaplar hediye etti. Bu özel an, Natalia ve Yulia için yeni bir başlangıcın simgesi oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER