© Baykuş Haber

Ukraynalı 79 yaşındaki fizik profesörü hayata tekrar tutundu

Ukrayna'da yaşayan 79 yaşındaki fizik profesörü Mykola Babenko, geçirdiği inme sonucu kaybettiği hareket kabiliyetini Eskişehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi'nde aldığı tedavi ile geri kazanmaya başladı. 4 yıl önce beyin kanaması sonucu inme geçiren profesör, sağ tarafında ciddi bir hareket kısıtlılığı ve yutma sorunuyla karşı karşıya kaldı. Yeterli rehabilitasyon hizmeti alamadığı için tedavi olmak için araştırmalara başlayan Babenko, Türkiye'de bulunan Fizyomer Terapia Merkezi'ni keşfederek Eskişehir'e geldi.

Merkezde 5 hafta boyunca yoğun bir rehabilitasyon programına tabi tutulan Babenko, tedavi sonrası sağ elini kullanmaya, yürümeye başladı ve yutma sorununda iyileşme gösterdi. Bu büyük ilerleme sayesinde Babenko, ülkesine dönme hazırlıkları yapıyor. Fizyomer Terapia Merkezi Kurucusu ve Tıbbi Direktörü Dr. Türkan Tünerir, hastanın rehabilitasyon sürecini detaylıca açıkladı ve Babenko'nun tedavi sonuçlarından memnun kaldığını belirtti.

Mykola Babenko, tedavi sonrası umutlarının yeşerdiğini ve buradaki hizmetlerden çok memnun kaldığını ifade ederek, "Size 12 veriyorum, 12 üzerinden 12 aldınız" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER