© Baykuş Haber

UlaşımPark’ta yüzler güldü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan UlaşımPark AŞ ile Demir Yol-İş Sendikası arasında anlaşma sağlandı ve her iki taraf da bu anlaşmadan memnuniyetlerini dile getirdi.

Kocaeli'nin yerel haberlerine göre, UlaşımPark AŞ ve Demir Yol-İş Sendikası arasında gerçekleşen anlaşma sonucunda, UlaşımPark çalışanlarının en düşük maaşı 19,500 TL olarak belirlendi. Toplu iş görüşmeleri sonucunda yüzde 63'lük bir zam oranı kabul edildi ve ayrıca sosyal haklarda iyileştirmeler yapıldı. Anlaşmanın süresi de iki yıldan üç yıla çıkarıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, imza töreninde yaptığı konuşmada, çalışanların emeklerinin karşılığını alması için böyle bir mevzuatlarının olduğunu belirtti ve toplu iş görüşmelerinin herkese hayırlı olmasını diledi. Ayrıca, Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın çalışanları zor durumda bırakmayacağını vurguladı.

Türk-İş Marmara Bölge Temsilcisi Adnan Uyar da anlaşmanın başarıyla sonuçlandığını belirterek, çalışanların haklarını koruma konusundaki çabalarını ve heyecanlarını övdü. Ayrıca, deprem bölgesinde böyle bir anlaşmayı tamamlamanın önemini vurguladı.

Bu anlaşma, UlaşımPark çalışanları için olumlu bir gelişme olarak kayıtlara geçti ve taraflar arasındaki memnuniyeti yansıtıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER