© Baykuş Haber

Ulusal Matematik Şampiyonasında ödüller sahiplerini buldu

AYDIN (İHA) - PROJE ADASI EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ TARAFINDAN DÜZENLENEN 1. AŞAMASI 27 MART-2 NİSAN 2023 TARİHLERİ ARASINDA, FİNAL AŞAMASI 10 HAZİRAN 2023 TARİHİNDE 51 İLDEN 600’E YAKIN KATILIMCIYLA AYDIN’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN ULUSAL MATEMATİK ŞAMPİYONASI’NDA ŞAMPİYON OLAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU. RENKLİ GÖRÜNTÜLERİN OLUŞTUĞU VE ŞENLİK HAVASINDA GEÇEN ÖDÜL TÖRENİ İÇİN 51 İLDEN AYDIN’A GELEN BİRÇOK ÖĞRENCİ VE VELİLER İSE ŞEHRİ ŞENLENDİRDİ.

Proje Adası Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri tarafından düzenlenen Ulusal Matematik Şampiyonası'nın ödül töreni, 51 il ve yaklaşık 600 katılımcının Aydın'da buluştuğu coşkulu bir etkinlikle gerçekleşti. 1. aşaması 27 Mart-2 Nisan 2023 tarihleri arasında, final aşaması ise 10 Haziran 2023 tarihinde düzenlenen bu şampiyonada dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Ödül törenine katılan Niğde Valisi Mustafa Koç, Aydın'ın matematiğin ve bilimin doğduğu topraklar olduğunu vurgulayarak öğrencilere başarılar diledi. Törende, başarılı öğrencilere ödülleri takdim edildi ve Proje Adası Genel Direktörü Metin Akyol, geleceğin mimarlarının bu dahi çocuklar olduğunu ifade etti.

Velilerden Ergün Ünal, şampiyonanın ilk olmasına rağmen başarılı bir etkinlik olduğunu belirtirken, öğrenciler ve aileleri Tralleis Children Museum'u ziyaret ederek stres attılar. Matematik öğretmeni Ramazan Aydın ise bu tür yarışmaların ülke genelinde teşvik edici olduğunu ve organizasyonun çok güzel olduğunu dile getirdi.

Ulusal Matematik Şampiyonası'nın dereceye giren öğrencileri ve katılımcıları tebrik ederken, törenin ardından öğrenciler ve aileleri keyifli anlar yaşadılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER