© Baykuş Haber

Uluslararası 2. Kilikya Ultra Maratonu tamamlandı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNCE BU YIL 2.’Sİ DÜZENLENEN 'KİLİKYA ULTRA MARATONU' DOLU DOLU GEÇTİ. 54, 33, 15 VE 7K’DAN OLUŞAN PARKURLARDA YARIŞAN ATLETLER, TARİHLE İÇ İÇE PARKURLARDA ADRENALİN DOLU BİR MARATONU TAMAMLADILAR.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Kilikya Ultra Maratonu"nun ikincisi gerçekleştirildi. Kızkalesi sahilinde başlayan bu maratonda, 8 ülkeden 76 yabancı sporcu ve Türkiye'nin 25 farklı ilinden 191 kadın olmak üzere toplam 579 sporcu, farklı parkurlarda mücadele etti.

Maratonun startını veren yetkililer, sporculara başarılar diledi ve vurguladılar ki, maratonda asıl önemli olanın kazanmak değil, yarışı tamamlamak olduğunu belirtti.

Tarihi ve doğal güzelliklerle iç içe geçen parkurlarda yarışan sporcular, sıcak hava koşullarına rağmen büyük bir keyif aldılar. Dereceye giren sporcular ödüllerini alırken, organizasyonun başarılı olduğu ve sporcuların bu deneyimden mutlu ayrıldığı ifade edildi.

Özellikle tarihi dokusuyla dikkat çeken parkurlar, sporculara eşsiz bir deneyim sunarken, bu tür etkinliklerle Mersin'in turizmine de katkı sağlandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER