© Baykuş Haber

Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği istişare toplantısı yapıldı

KONYA’NIN AKŞEHİR İLÇE BELEDİYESİ TARAFINDAN 5-10 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA BU YIL 64. DÜZENLENECEK OLAN ULUSLARARASI AKŞEHİR NASREDDİN HOCA ŞENLİĞİ İLE İLGİLİ OLARAK BİR DEĞERLENDİRME VE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI.

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından bu yıl 64. kez düzenlenecek olan Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği ile ilgili yapılan değerlendirme ve istişare toplantısı hakkında özgün bir yazı hazırlayayım:

Akşehir Belediyesi, bu yıl 64. kez düzenlenecek olan Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği için değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantı, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'nın ev sahipliğinde Akşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Katılımcılar arasında Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Filiz Tuna, SÜNHAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Kadir Öztaş, Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Buğra, Nasreddin Hoca Vakfı Başkanı Kenan Karasu, Nida-Der Temsilcisi İsmail Hakkı Koç, AK Parti Meclis Grup Başkanı Ali Gürdal, MHP Meclis Grup Başkanı Zekeriya Kanat, GENAS Dernek Başkanı Celil Aydoğdu, Şehri Beyza Dernek Başkanı Kürşat Halil Usta, Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Akşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü İsmail Kıyıcı gibi önemli isimler yer aldı.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, toplantının açılışında şunları söyledi: "Her yıl 5-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlediğimiz Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği, ilçemiz için büyük bir öneme sahiptir. Bu etkinliklerimizi, marka değerimiz olan Nasreddin Hoca'nın adına düzenliyoruz. Geçtiğimiz yıl deprem felaketi yaşadık ve bu nedenle bu yılki etkinliklerimizde konserler için ayrılan bütçeyi deprem bölgelerine yardım olarak ayırmayı düşünüyorduk. Ancak gençlerimizden gelen yoğun talep nedeniyle konserlerin yapılmasını da değerlendirmekteyiz. Şenliğimizle ilgili siz değerli katılımcıların fikirlerini alarak daha güzel etkinlikler düzenlemeyi hedefliyoruz."

Katılımcılar, etkinliklerle ilgili öneri ve düşüncelerini paylaştılar. Bu önerilerin değerlendirilerek Akşehir'in ve Nasreddin Hoca'nın daha iyi tanıtılacağı güzel programlar yapılması için çalışmaların sürdürüleceği belirtildi. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği, geleneksel değerlere sahip çıkma ve kültürel zenginliklerin paylaşılmasına yönelik önemli bir etkinlik olarak her yıl büyük bir ilgiyle karşılanmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER