© Baykuş Haber

Uluslararası bisiklet yarışları Kırıkkalede yapılacak

KIRIKKALE VALİLİĞİ VE TÜRKİYE FEDERASYONU İŞBİRLİĞİ İLE ULUSLARARASI BİSİKLET BİRLİĞİ UCİ FAALİYET PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE 10-11 HAZİRAN TARİHLERİNDE YAPILACAK "ROAD RACE KIRIKKALE 2.2 UCI" BİSİKLET YARIŞININ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kırıkkale'de, 10-11 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan "Road Race Kırıkkale 2.2 UCI" uluslararası bisiklet yarışlarının tanıtım toplantısı yapıldı. Yarışlara, 12 ülkeden 84 sporcunun davet edildiği duyuruldu.

Kırıkkale Valiliği ve Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliği ile gerçekleştirilen "Road Race Kırıkkale 2.2 UCI" bisiklet yarışları için bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda yarışlar hakkında detaylı bilgi verildi ve sinevizyon sunumu yapıldı. Yarışlar, "Elit Erkekler" ve "Genç Erkekler" kategorilerinde gerçekleştirilecek ve Millet Bahçesi'nden başlayacak. Yarışların son gününde ise halk turu düzenlenecek. Ayrıca, meslek lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından üretilen "Anadolu Kırıkkale" marka bisikletler çekilişle katılımcılara hediye edilecek.

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, yarışların start noktasının Millet Bahçesi olacağını ve bu sayede vatandaşların hafta sonunda burada bulunabileceğini belirtti. Ayrıca, sporun şehirler için önemli olduğunu vurgulayarak, Kırıkkalelileri etkinliğe katılmaya davet etti.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, yarışların Olimpiyatlar için önemli bir adım olduğunu ve sporcuların bu organizasyondan puan almalarının gerektiğini ifade etti. Ayrıca bisiklet turizminin şehirler için önemli bir tanıtım ve ekonomik katkı sağladığını belirtti.

Tanıtım programının sonunda Vali Tekbıyıkoğlu, Hacı Taşan'ın eserlerinin olduğu bir plaketi Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Müftüoğlu'na hediye etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER