© Baykuş Haber

Uluslararası çalıştay dağlık alanlardaki arazi gezisiyle sona erdi

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN ULUSLARARASI ÇALIŞTAYA KATILAN 50 BİLİM İNSANI EFTENİ GÖLÜ SULAK ALANI VE YABAN HAYATI GELİŞTİRME SAHASI, TOPTEPE PANAROMA, GÜZELDERE ŞELALESİ TABİAT PARKI VE KARDÜZ YAYLASI BÖLGESİNE ARAZİ GEZİSİ DÜZENLEDİ.

Düzce Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen uluslararası çalıştaya katılan 50 bilim insanı, Efteni Gölü Sulak Alanı ve Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, Toptepe Panaroma, Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı ve Kardüz Yaylası bölgesinde unutulmaz bir arazi gezisi gerçekleştirdi.

Proje kapsamında, dağlık bölgelerde yerel halk ve ilgili paydaşlarla yerinde görüşmeler yaparak incelemelerde bulunuldu. Avrupa'nın dört bir yanından gelen 50 bilim insanı ve Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden araştırmacıların katıldığı bu arazi gezisinde Düzce Üniversitesi temsilcileri de yer aldı. Geziye Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörü Doç. Dr. Yaşar Selman Gültekin, Doç. Dr. Pınar Gültekin, Dr. Öğr. Üyesi Turgay Birtürk, Dr. Öğr. Üyesi Murat Sargıncı ve araştırma görevlileri katıldı.

Arazi gezisi sırasında Efteni Gölü Sulak Alanı ve Yaban Hayatı Geliştirme Sahası hakkında bilgilendirme yapılırken, Avrupa Birliği ülkelerindeki iyi uygulama örnekleri paylaşıldı. Ayrıca Toptepe Panaroma'da ekoturizm tesislerinin faaliyetleri hakkında bilgi alışverişi yapıldı. Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı'nda öğle yemeği molasının ardından araştırmacılar, şelaleyi ziyaret etti ve yerel işletmecilerle görüşmeler gerçekleştirdi.

Arazi gezisinin son durağı Kardüz Yaylası oldu. Bu bölgede, orman köylüleri, yaylacılar ve çobanlarla görüşmeler yapılarak yerel yaşam hakkında bilgi edinildi. Kardüz Yaylası, yabancı araştırmacıların ilgisini çekti ve Gölyaka Orman İşletme Müdür Yardımcısı Uğur Ulaş tarafından detaylı bir şekilde tanıtıldı.

Bu arazi gezisi ve incelemelerin ardından katılımcılar, Düzce'ye dönerek Düzce Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen uluslararası çalıştayı başarıyla tamamladılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER