© Baykuş Haber

Uluslararası Giritliler Festivali Sökeden başlıyor

11. ULUSLARARASI GİRİTLİLER FESTİVALİ SÖKE’DEN BAŞLIYOR

Bu yıl 11.'si düzenlenen Uluslararası Giritliler Festivali, 23 Haziran 2023 Cuma günü Söke'de başlayacak ve üç gün boyunca Kuşadası'nda devam edecek. Festival, Söke ve Kuşadası Belediyelerinin katkılarıyla gerçekleştirilecek ve 23-24-25 Haziran tarihlerinde renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Festivalin ilk günü, Söke Buluşması adıyla Kemalpaşa Mahallesi'ndeki özel bir alanda gerçekleşecek. Bu etkinlikte Girit Adası'ndan gelen müzik grupları ve halk oyunları ekipleri Sökeli vatandaşlarla buluşacak. Ayrıca Söke'ye gelen konuklara bölgenin tarihi mekanları gezdirilecek.

23 Haziran Cuma günü Söke Buluşması'nın ardından, festival akşam saatlerinde Davutlar'da devam edecek. İkinci gün olan 24 Haziran 2023 Cumartesi ise Kuşadası'nda çeşitli etkinliklere sahne olacak. Söyleşi, Mübadele fotoğrafları sergisi, film gösterimi ve Girit Müzikleri konseri gibi etkinlikler İbramaki Sanat Galerisi ve Kervensaray'da gerçekleşecek.

Festivalin finali, 25 Haziran 2023 Pazar günü Davutlar Sevgi Plajı'nda yapılacak. Bu gün boyunca Dj performans, Yannis Papacanakis Grubu'nun Girit müzikleri konseri, Girit dans grubu gösterisi, Stratakia müzik grubu konseri ve barış dansı gibi etkinliklerle renklenecek. Sevgi Plajı'ndaki etkinlikler öğleden sonra başlayacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER