© Baykuş Haber

Uluslararası Öğrenciler Topluluğu sosyal ve kültürel etkinliklere hız verdi

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TOPLULUĞU ÜYESİ 72 ÜLKEDEN ÖĞRENCİLER, ASPENDOS, MANAVGAT ŞELALESİ, SİDE, PHASELİS VE OLYMPOS’A GEZİLER DÜZENLEYEREK ANTALYA’YI KEŞFEDİYOR.

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Topluluğu üyeleri, Antalya'nın güzelliklerini keşfetmek amacıyla harekete geçti. Baharın gelmesiyle birlikte topluluk, öğrencilerin sosyal ve kişisel becerilerini geliştirmek için çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklere yoğunlaştı. Topluluk üyeleri, Antalya'nın ünlü bölgeleri olan Aspendos, Manavgat Şelalesi, Side, Phaselis ve Olympos'a düzenlenen gezilerle şehri keşfettiler. Son etkinlikleri ise Zeytin Park'ta düzenlenen Sürdürülebilir Ekoloji Eğitim Kampı oldu.

Topluluk Başkanı George Bakkur, 2021 yılında kurulan topluluğun 72 farklı ülkeden 2,662 üyesi olduğunu belirtti. George Bakkur, Antalya'nın dünya genelinde tanınmış bir şehir olduğuna vurgu yaparak, şunları dile getirdi: "Üyelerimiz çok farklı coğrafyalardan geliyor. Ancak hepsi Antalya'nın dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğu konusunda hemfikir. Şehrin doğal ve tarihi güzellikleri gerçekten etkileyici. Antalya, hem en fazla ören yerine sahip şehirlerden biri hem de en büyük endemik bitki çeşitliliğine ev sahipliği yapıyor. Yıl boyunca düzenlediğimiz gezilerle bu güzellikleri tanımaya ve başkalarına tanıtmaya çalışıyoruz. Akdeniz Üniversitesi'nde ve Antalya'da olduğumuz için çok şanslıyız."

Topluluğun Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Ramazan Uyar ve Topluluk Proje Koordinatörü Mustafa Yılmaz da öğrencilere gezi programlarını düzenlemede destek veriyor. Akdeniz Üniversitesi'nin uluslararası öğrencilere ev sahipliği yaparak kültürel bir çeşitlilik sunması, öğrencilere benzersiz deneyimler yaşatıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER