© Baykuş Haber

Uluslararası sporculardan TransAnatoliaya yoğun ilgi

TRANSANATOLİA 2023, 02-09 EYLÜL TARİHLERİNDE SAMSUN - İZMİR ARASINDA GERÇEKLEŞECEK.

TransAnatolia 2023, 02-09 Eylül tarihlerinde Samsun-İzmir arasında düzenlenecek. Bu büyük ve zorlu rally raid yarışı, dünya genelinden İtalya, İspanya, Portekiz, Fransa, Hollanda, İran ve İngiltere gibi ülkelerden sporcuları ağırlayacak.

TransAnatolia, dünyanın en büyük ve en zorlu rally raid yarışlarından biri olarak kabul edilir. Bu yıl 02-09 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan yarış, Kurtuluş Savaşı'nın başladığı Samsun'dan başlayacak ve İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül'de İzmir'de sona erecek. Toplam yarış rotası yaklaşık 2 bin 300 km olarak belirlendi.

Yarış, farklı kategorilerde yarışacak araçları içeriyor, bu kategoriler 4x4 otomobil, kamyon, motosiklet, SSV ve ATV'yi kapsıyor. TransAnatolia, zorlu parkurları ve özel etaplarıyla hem yerel hem de uluslararası yarışçılara macera dolu günler sunmaya hazırlanıyor. İtalya, İspanya, Portekiz, Fransa, Hollanda, İran ve İngiltere gibi ülkelerden önemli motor sporları isimleri de yarışta yer alacaklar.

Bu yılki TransAnatolia yarışının, 100'den fazla araç ve 150'den fazla katılımcıya ev sahipliği yapması bekleniyor.

TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, motor sporlarının özel bir tutku olduğunu ve bu sporu yapanların farklı coğrafyaları keşfettiğini ve farklı kültürlerle tanıştığını vurguladı. Ayrıca, yarışın spor turizmi için büyük bir fırsat sunduğunu belirterek, TransAnatolia'nın turizm potansiyelini genişletmek ve uluslararası bir marka haline getirmek istediklerini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER