© Baykuş Haber

Uluslararası Sprint ve Bayrak Kupası Yarışları Erzurumda yapılacak

ULUSLARARASI SPRİNT VE BAYRAK KUPASI 30-31 MAYIS 2023 TARİHLERİNDE ERZURUM KAZIM KARABEKİR ATLETİZM PİSTİNDE DÜZENLENECEK. YARIŞMA ÖNCESİ BASIN TOPLANTISI YAPILDI

Uluslararası Sprint ve Bayrak Kupası, bu yıl sekizinci kez düzenlenecek ve 30-31 Mayıs 2023 tarihlerinde Erzurum Kazım Karabekir Atletizm Pisti'nde gerçekleşecek. Bu heyecan verici yarışmada Türkiye'nin önde gelen sprinterleri yanı sıra uluslararası atletler de kıyasıya mücadele edecekler.

Katılan sporcular, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na hazırlık yapacaklar, kota mücadelesi verecekler ve aynı zamanda Budapeşte'de düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası ile Norveç Oslo'da yapılacak U23 Avrupa Şampiyonası için baraj geçmeye çalışacaklar.

Erzurum Sprint Kupası'nda 100 metre, 200 metre, 400 metre, 110m/100m engelli, 400m engelli ve 4x100, 4x400 ile 4x400 metre karışık bayrak olmak üzere toplam 15 branşta müsabakalar düzenlenecek.

Yarışmada, 2017 yılı Dünya U18 şampiyonu Mizgin Ay gibi başarılı atletlerin yanı sıra 2017 Dünya Şampiyonası'nda 200 metre final yarışını 20,09'lık derecesiyle birinci tamamlayan Ramil Guliyev gibi yetenekler de yer alacak. Erzurum Sprint Kupası, Türkiye Atletizm Federasyonu'nun davetiyle yarışacak 27 erkek ve 19 kadın toplam 46 milli atletin yanı sıra Danimarka, İran, Kırgızistan ve Lübnan'dan elit sporcuların katılımıyla toplamda 92 sporcu ile gerçekleştirilecek.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, "Katılımın düşmesine neden olan faktörlerden biri yarışmanın iptal edilip bir hafta geriye alınması oldu. Ancak gelecek yıllarda bu yarışmanın tekrar canlanacağına inanıyoruz ve bu yıl 5 ülke ile devam edeceğiz" şeklinde açıklamada bulundu.

Erzurum Valisi Okay Memiş ise, yüksek irtifanın sporcuların tercih sebebi olduğunu belirterek, organizasyonun başarılı geçeceğine inandığını ifade etti. Çintimar ise 4 branşta ülke rekoru beklediklerini ve Avrupa Oyunları kotalarının da dağıtılacağını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER