© Baykuş Haber

Ümraniye’de mahallede çit gerginliği

Gökçe KARAKÖSE - Mehmet CANBULAT/İSTANBUL,(DHA)-  ÜMRANİYE Hürrem Sokak’ta, daha önce yol olarak kullanılan alanı, ev sahibi bahçe olarak kullanmak için çitle çevirince, komşular arasında tartışma çıktı. Bir binanın girişi kısmi olarak çitlerle çevrilirken, arka alanda kalan evlerin de araç geçişi kapanmış oldu. Evinin önünü çitle çeviren Aydın Şahin, tapulu alanı olduğunu savunurken, diğer komşular da evlerinden çıkamadıklarını dile getirdi. Alanın yol mu, bahçe mi olduğuna ise mahkeme karar verecek.  

Ümraniye Hürrem Sokak'ta yaşanan çit gerginliği komşular arasında tartışmalara neden oluyor. İddialara göre, daha önce yol olarak kullanılan bir alanın mülkiyetinde yaşanan karmaşa, ev sahipleri arasında anlaşmazlığa yol açtı. Alanın yol mu, bahçe mi olduğu konusundaki anlaşmazlık nedeniyle mahkeme süreci başlatıldı.

Arazi daha önce Akın Uzunkaya'ya aitti, ancak kadastro kayıtlarında yanlış yazılması sonucu Celal Şahin'in mülkiyetine geçti. Şahin ailesi, bu alanda bahçe oluşturmak istediği için taşlarla örülen çitlerle alanı çevirdi. Bu hamle, komşu binaların girişlerini kısmen veya tamamen kapatmış oldu. Bu durum, komşular arasında günlük kavgalara ve tehditlere yol açtı. Taraflardan biri, alanın yol olduğunu iddia ederken, diğer taraf ise buranın kendilerine ait bahçe olduğunu savundu. Şimdi, mahkeme kararının beklenmesi gerekiyor.

Olayla ilgili konuşan Nazmiye Uzun, kiracı olarak yaşadığını ve engelli olduğunu belirterek, bu durumun yaşanmadan önce olmadığını ve arazinin yol olarak kullanılmasını istedi. Akın Uzunkaya ise arazinin daha önce kendisine ait olduğunu ve kadastro kayıtlarındaki hata nedeniyle Yargıtay'ın kararı bozduğunu söyledi. Şu an itibariyle mahkeme sonucunu bekleyen taraflar, adaletin tecelli edeceğine inanıyor.

Aydın Şahin ise tapulu malı olduğunu savunarak, izin alarak çit çevirdiğini ve mahkeme kararına saygı duyacağını belirtti. Diğer bir komşu olan Ayşenur Şahin de bahçeyi çevirdiklerini ve bu şekilde başladığını söyledi. Tapuda bahçe olarak kayıtlı olduğunu ve bu nedenle çit çekmeyi tercih ettiklerini ifade etti.

Ümraniye'deki Hürrem Sokak'ta yaşanan bu olayın sonucu mahkeme tarafından belirlenecek gibi görünüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER