© Baykuş Haber

UNITARın Türkiyedeki iki ortağından biri ZBEÜ oldu

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ (ZBEÜ), DEĞER TEMELLİ SAĞLIK PROJESİNDE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER EĞİTİM VE ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNÜN (UNITAR) TÜRKİYE’DEKİ İKİ ORTAĞINDAN BİRİ OLDU.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ), değer temelli sağlık projelerine önemli bir katkıda bulunmak üzere Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNITAR) ile işbirliği yapma fırsatını elde etti. UNITAR, dünya genelinde sivil toplum temsilcilerine eğitim ve öğretim sunan bir kurum olarak, değer temelli sağlık hizmetlerini geliştirmeyi hedefleyen bir ortaklık için ZBEÜ Tıp Fakültesi ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi ile bir araya geldi. Ayrıca, UNITAR bu işbirliği çerçevesinde Türkiye Sağlık Bakanlığı ile de bir anlaşma imzaladı.

UNITAR'ın başlattığı Değer Temelli Sağlık Hizmeti (VBHC) projesi, sağlık sistemlerini küresel düzeyde güçlendirmeyi, işbirliğini artırmayı ve hasta odaklı bakımı geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu proje, 2021 yılında UNITAR'ın Küresel Cerrahi Vakfı ile iş birliği içinde başlatıldı ve Türkiye'de ve dünya genelinde meme kanseri tedavisine odaklanmaktadır.

UNITAR, ZBEÜ Tıp Fakültesi ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi, meme kanseri cerrahi bakımının kapasitesini artırmak ve sürdürülebilir çözümler geliştirmek amacıyla yenilikçi veri toplama araçları ve özel eğitim ve farkındalık girişimleriyle birlikte çalışacaklar. Bu ortaklık, değer odaklı sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine önemli bir katkı sağlayacak ve meme kanseri tedavisinin daha etkili bir şekilde yönetilmesine yardımcı olacaktır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER