© Baykuş Haber

Üniversite öğrencileri eğitim yardımları için başvurular başlıyor

İNEGÖL BELEDİYESİ’NİN LİSANS VE ÖN LİSANS ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRDİĞİ EĞİTİM YARDIMLARI İÇİN BAŞVURULAR 18-29 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA ALINACAK. BU YIL BİN ÖĞRENCİYE İKİ TAKSİT HALİNDE 3 BİN LİRA EĞİTİM YARDIMI YAPILACAK.

İnegöl Belediyesi, lisans ve ön lisans öğrencilerine yönelik eğitim yardımları için 18-29 Eylül tarihleri arasında başvuruları almaya başlayacak. Bu yıl, bin öğrenciye iki taksit halinde toplamda 3 bin lira eğitim yardımı yapılacak.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Umuteli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticileri ve İnegöl Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hayriye Durmuş ile birlikte 2023-24 eğitim-öğretim yılı eğitim yardımlarına ilişkin bir basın açıklaması düzenledi. Lisans ve ön lisans öğrencilerine yönelik olarak Kasım ve Ocak aylarında iki taksit halinde toplamda 3 bin lira eğitim yardımı yapılacağı açıklandı. Başkan Taban ayrıca ilk ve ortaokul öğrencilerine de 600’şar liralık kırtasiye çeki yardımı yapıldığını belirtti. Bu yardımlarla toplamda yaklaşık 4 milyon lira eğitim yardımının gerçekleştirileceği ifade edildi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, başvuruların 18-29 Eylül tarihleri arasında e-belediye sayfası üzerinden online olarak yapılacağını ve sonuçların aynı sayfa üzerinden öğrenilebileceğini söyledi. Başkan Taban, eğitim yardımlarının kasım ve ocak aylarında yapılacağını da ekledi.

Yapılan bu eğitim yardımları, öğrencilerin çalışmalarını desteklemek ve eğitim masraflarını hafifletmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Başkan Taban, kaynakları arttırarak daha fazla öğrenciye yardım etmeyi hedeflediklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER