© Baykuş Haber

Üniversite öğrencilerinin mezuniyet sergisi sanatseverlerle buluştu

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN HAZIRLANAN “SEKİZ İZ” İSİMLİ MEZUNİYET SERGİSİ, SANATSEVERLERLE BULUŞTU.

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerinin heyecanla hazırladığı mezuniyet sergisi, sanatseverlerle buluştu.

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nde öğrenim gören son sınıf öğrencilerinin oluşturduğu "Sekiz İz" isimli sergi, Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Galerisi'nde gerçekleşti. Serginin açılışı büyük bir katılımla gerçekleşirken, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Abdulkadir Tuna gibi akademik ve idari personel ile öğrenciler de törende yer aldı.

Serginin küratörü Dr. Öğretim Üyesi Semra Kara, genç öğretmen adaylarının özgün ve ilham verici eserlerini sergilediklerini ifade etti. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına denk gelen bu serginin daha da anlam kazandığını belirtti. Genç sanatçıların bu eserlerinin geleceğe ışık tutacak nitelikte olduğuna vurgu yapan Kara, onların desteklenmesi ve yeni fırsatlar sunulmasının ne kadar önemli olduğunu dile getirdi.

Kara ayrıca, sekiz genç sanatçının, farklı temalar ve bakış açılarıyla yaklaşık 70 eseri bir araya getirerek sergiyi oluşturduklarını belirtti. Bu eserler, sanatseverlerin ilgisini çekmeye ve genç yeteneklere destek olmaya devam edecek.

"Sekiz İz" mezuniyet sergisi, Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Galerisi'nde 16 Haziran 2023 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak. Genç sanatçıların eserlerini keşfetmek isteyen herkes, bu tarihe kadar sergiyi ziyaret edebilir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER