© Baykuş Haber

Üniversiteliler iş dünyasına hazırlanıyor

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE KARİYER MERKEZİ ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK HİZMETLERİNİ KARİYER MERSİN PROJESİ’YLE TEK PLATFORMDA TOPLAYACAK.

Mersin Büyükşehir Belediye Kariyer Merkezi, üniversite öğrencilerine sunulan hizmetlerini Kariyer Mersin Projesi adı altında tek bir platformda birleştirme kararı aldı. Bu proje ile Mersin'de bulunan 2 devlet ve 2 özel üniversitede okuyan gençlere daha etkili hizmet sunmayı amaçlıyorlar. Öğrencilerin daha katılımcı bir rol üstlendiği, kendi istek ve beklentilerine daha uygun hizmetlerin sunulacağı bir yapı oluşturmayı planlıyorlar.

Kariyer Merkezi, bu amaçla 25 Mayıs 2023 tarihinde Mersin'deki 4 üniversitenin öğrenci temsilcilerini çevrimiçi bir toplantıda bir araya getirdi. Bu toplantıya 100'den fazla öğrenci katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Şube Müdürü Serkan Özada, Kariyer Mersin Projesi'nin iki yönlü bir çalışma olduğunu açıkladı. Öncelikle, projenin kurumsal altyapısını oluşturmak için 2022'de üniversite rektörleri ve iş dünyası temsilcileri ile istişarelerde bulunduklarını belirtti. Özada, projenin öğrenci ayağında ise Mersin'deki üniversite öğrencilerini tek bir platformda birleştirerek, gençlerin bir araya gelip projeler üretebileceği bir ortam sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi. Kariyer Merkezi tarafından sunulan hizmetlerde öğrencilerin istek ve beklentilerini en üst düzeye çıkarmayı hedeflediklerini ve iş dünyası ile üniversite öğrencilerini bir araya getirecek ağ ve mentorluk programlarına odaklanacaklarını da vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER