© Baykuş Haber

Ünlü sanatçı Metin Milli Ankarada tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

BİR SÜREDİR HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE TEDAVİ GÖREN METİN MİLLİ'NİN ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİ SEBEBİYLE YAŞAMINI YİTİRDİĞİ BİLDİRİLDİ.

Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde bir süredir tedavi gören Metin Milli'nin, çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı. 1943 yılında Mardin'de doğan bu özgün sanatçı, kendine özgü tarzıyla Türk müziğine yeni bir soluk getirmişti. Türk sanat müziğini popüler bir tarzla harmanlayarak öne çıkaran Milli, 1990'ların başlarına kadar bu türün öncülerinden biriydi. Özellikle "Seviyorum İşte" adlı şarkısıyla büyük bir çıkış yakalayan sanatçı, "Çiçekler Yasta" şarkısının yer aldığı "Merhaba" albümüyle zirveye ulaşmıştı.

Müziğe olan tutkusu, Ankara Radyosu'nda başlayan Metin Milli, ilk profesyonel stüdyo kaydını 1977 yılında gerçekleştirdi. Toplamda 4 altın plak ve kaset ödülü sahibi olan sanatçı, 15 albümün altına imza attı. Ankara Ticari İlimler Akademisi mezunu olan Milli, profesyonel müzik kariyerine atılmadan önce 900. Ordu donatım ana depo komutanlığında çalıştı ve evlendiği Berciş Hanım'dan bir oğlu olan Bora'ya sahipti.

Üç farklı dil bilen Metin Milli, uluslararası firmaların sismik araştırma ve sondaj faaliyetlerini temsil etti. Ancak onun için müzik sadece bir gelir kaynağı değil, aynı zamanda bir tutku ve zevkti. Ticaretten elde ettiği geliri müziğe yatıran Milli, sanatın yanı sıra resim ve tiyatro gibi farklı sanat dallarıyla da ilgilendi. Sanatçının hayat hikayesini anlattığı "Hikayem" adlı bir kitabı da bulunuyor. Metin Milli, Türk müziğine kattığı özgün tarzı ve eserleriyle anılmaya devam edecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER