© Baykuş Haber

Unutkan adayın yardımına başka bir adayın velisi koştu

İZMİR’DE BİR ADAY KİMLİĞİNİ UNUTUNCA BİR BAŞKA ADAYIN VELİSİ ARABASINA ATLAYARAK ADAYIN EVİNDEN KİMLİĞİNİ ALDI.

Bugün Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumu saat 10.15'te başladı. İzmir'de ise unutkan bir adayın kimliğini evde unuttuğu anlaşılınca, bir başka adayın fedakar velisi arabasına atlayarak adayın evinden kimliği almaya gitti. Bu fedakar veli sayesinde, sınavın başlamasına sadece 3 dakika kala kimlik unutkan adaya ulaştırıldı.

Ülke genelinde olduğu gibi İzmir'deki üniversite adayları da sınav için sabahın erken saatlerinde okullara gittiler. Sınav öncesinde okul bahçelerinde yerlerini alan adaylar ve veliler, üst aramalarının ardından sırayla okul içine alındılar. Ancak İTO Vakfı Süleyman Taştekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde sınava girecek olan bir aday, kimliğini unuttuğu için sınav salonuna giremedi. Üst aramasından geçtiği halde kimliği olmadan içeri alınmayacağı söylendi.

İşte bu sırada başka bir adayın velisi, kimliği unutan öğrenciye yardım elini uzattı. Kimliği unutulan adayın telefonunu da alarak arabayla adayın evine giden fedakar veli, sınavın başlamasına sadece 3 dakika kala öğrencinin kimliğini yetiştirdi. Böylece unutkan aday, kimliği eline ulaştığında sınav salonuna yetişti.

Bu yardımı yapan veli Meriç Kırık, kendisinin unutkan adayı tanımadığını belirtirken, "Bir öğrenci kardeşimiz kimliğini unutmuş, velisinden kimliğini alıp kendisine ulaştırdım. Kendisini tanımıyorum. Benim de kızım bu okulda sınava girdi. Öğrenci kardeşimizi kapıda beklettiler. Ben de kimliğini son dakika ulaştırabildim" dedi.

Veliler, çocuklarının sınavlarını beklerken büyük bir heyecan içindeydiler. Kimliğini unutan öğrencinin annesi Tuğba Yüce, "Bu elbette bir günlük bir süreç değil, 12 yıldır hazırlanıyoruz ama özellikle son bir yıl çok yoğun geçti. Çocuğum hukuk fakültesini kazanmak istiyor. Biz de en az onlar kadar heyecanlıyız. İnşallah istediği yer olur" dedi.

Velilerden Mesut Beşer ise, "Bu dönem oldukça güzel ve başarılı geçti. Çocuklarımız ellerinden geleni yaptığı sürece biz velilere çok da iş düşmüyor, her şey onlarda bitiyor. Bu süreçte çok destek olduk, onu rahatlatmak amacıyla konuşmalar yaptık. Dünkü sınav çok güzel geçti, bugün de aynısını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER