© Baykuş Haber

‘Unutulmaya Yüz Tutmuş Türk İslam Sanatları sergisi düzenlendi

‘UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ TÜRK İSLAM SANATLARI’ SERGİSİNİ GEZEN KADINLAR

Eskişehir İmam Hatip Mezunları Derneği (ESİMDER) tarafından düzenlenen 'Unutulmaya Yüz Tutmuş Türk İslam Sanatları' sergisi, tamamen kadınlar tarafından gerçekleştirilen çalışmaları sergiledi. Bu etkinlikle Türk İslam sanatlarının canlandırılması ve tanıtılması amaçlanırken, kadınların ve gençlerin sosyal medya yerine el sanatlarına yönlendirilmesi hedefleniyor. Sergide, hat, ebru, tezhip, kağıt rölyef, dikiş, ahşap boyama, örgü ve makreme gibi el sanatlarına ait onlarca çalışma sergilendi. Sergide yer alan eserlerin tamamı, sadece kadınlar tarafından 1 yıl içinde üretildi.

ESİMDER Hanım Komisyonları Başkanı Emine Ayçiçek, sergi için el sanatlarının birçok dalından eserler hazırladıklarını belirtti. Bu etkinliğin ağırlıklı olarak kadınları hedeflediğini ve sergide sadece kadın sanatçıların eserlerinin yer aldığını ifade etti. Ayçiçek, serginin amacının Türk İslam sanatlarını tanıtmak ve canlandırmak olduğunu belirterek, "El sanatlarına bağlı olarak biçki-dikiş bölümümüzle yaptığımız geri dönüşüm çalışmaları, ahşap boyama, örgü ve makreme eserleri de var. Bizim misyonumuz başta hanımlar olmak üzere bütün imam hatip camiasına Türk İslam sanatlarını tanıtabilmek. Bunları tekrar canlandırıp tanıtmayı hedefliyoruz." dedi.

Ayrıca, kadınların ve gençlerin sosyal medya yerine kültürel sanatlara daha fazla ilgi göstermelerini teşvik etmek amacıyla projenin hayata geçirildiği ifade edildi. Kadınların kendi özgürlüklerini ve hayatlarını kendi çabalarıyla kazanmalarını destekleyen bir kadın kalkınma projesi olarak da önemli bir rol oynadığı vurgulandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER