© Baykuş Haber

“Üreten Kadın” temasıyla toplandılar

TÜRKİYE DİL VE EDEBİYAT DERNEĞİ ERZURUM ŞUBESİ KADIN KOMİSYONU TARAFINDAN OLUŞTURULAN “HÜMA HATUN DOST MECLİSİ” BU SEFER DE “ÜRETEN KADIN” TEMASIYLA TOPLANDI.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şubesi Kadın Komisyonu tarafından organize edilen "Hüma Hatun Dost Meclisi," bu kez "üreten kadın" temasıyla bir araya geldi. Toplantıda Türk kadınının tarih boyunca dil, kültür ve geleneklerin taşıyıcısı olduğu vurgulandı. Kadınların meslek hayatının yanı sıra evdeki üretkenliklerinin de önemine dikkat çekildi.

TDED Erzurum Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı İstek Bulut'un başkanlığında ETÜ Yaşam Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, dost meclislerinin şehirdeki buluşma ve istişare kültürüne, dostluk ve dayanışmaya önemli katkılar sağladığı ifade edildi. Programlarda şiir, hatırat ve müziğe de yer verilerek şehrin kültürel hayatına katkı sunulduğu belirtildi.

Programın açılış konuşmasını yapan İstek Bulut, dost meclislerinin kamuoyuna önemli mesajlar verdiğini ve şehir kültürüne katkı sağladığını ifade etti. Ardından, TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, derneğin çalışmaları ve yayınları hakkında bilgi verdi ve İstek Bulut'a başarılı hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Katılımcı kadınlar, "üreten kadın" konusunu tartıştı, şiirler okundu ve türküler söylendi. Hüma Hatun Dost Meclisi, şehirde farklı mesleklerden ve kesimlerden temsilcilerin bir araya geldiği bir platform olma özelliği taşıyor. Bu mecliste şehit anneleri, çiftçiler, öğrenciler, ev hanımları, emekliler, mühendisler, eczacılar, doktorlar, avukatlar, akademisyenler, öğretmenler, sporcular ve sivil toplum temsilcileri gibi farklı alanlardan kadınlar bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER