Üretici Kadın Stantları projesi 8 bin kadına ulaştı
GenelMERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÜRETİCİ KADIN STANTLARI PROJESİNDE YELPAZESİNİ GÜNDEN GÜNE GENİŞLETİYOR. KENT GENELİNDE 8 BİN ÜRETİCİ KADINA ULAŞAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KADINLARLA DAYANIŞMAK, ÜRETİMİ ARTIRMAK VE ONLARA YENİ SATIŞ ALANLARI AÇARAK MARKALAŞMALARINA DESTEK OLMAK AMACIYLA ŞEHRİN DÖRT BİR YANINDA STANTLAR KURMAYI SÜRDÜRÜYOR.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Üretici Kadın Stantları projesinde yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Kent genelinde 8 bin üretici kadına ulaşan Büyükşehir Belediyesi, kadınlarla dayanışmak, üretimi artırmak ve yeni satış alanları açarak markalaşmalarına destek olmak amacıyla şehrin dört bir yanında stantlar kurmayı sürdürüyor.
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığında endüstri mühendisi olarak görev yapan Esin Aşlar, geçen dönem başlayan üretici kadın stantları projesinin devam ettiğini belirterek, talep sayılarının şu anda 8 bine ulaştığını kaydetti. Aşlar, "Haftada bir gün Yoğurt Pazarı’nda üretici kadınlara yer vermeye özen gösteriyoruz. Yeni yüzleri aramıza katarak mutlu oluyoruz" dedi.
Mersin’in 13 ilçesinden talep aldıklarını vurgulayan Aşlar, birçok etkinlikte de bu stantlara yer vermeye çalıştıklarından ifade etti. Özellikle geliri olmayan ve hiç çalışmamış kadınlara öncü olmak istediklerini dile getiren Aşlar, "Satış yapmak, sadece pazarda satış yapmaktan ibaret değil. Markalaşmadan ve standarda bindirmesinden tutun, online satışa kadar, belki ileride kendi işyerlerini açmalarına kadar, hatta süreç içinde kendileri gibi kadınlara istihdam sağlayacakları olanaklar olabilir. O yüzden bunu bir kıvılcım gibi görüyor ve daha da büyüyeceğini düşünüyorum. Proje ile aynı zamanda kadınlar kendilerini sosyo-ekonomik hayata kazandıracak ve kentimizin tanıtımına da katkı sunacaklardır" diye konuştu.
Kadın üreticilerden hemcinslerine çağrı
Üretici kadınlardan Ayşe Çetin, fermente sirkeleri ile pazarda yer aldığını belirterek, “Ben yeni gelmeye başladım. Üretici kadın pazarlarını böyle yerlere gelip giderken gördüm. Daha sonra başvuru yaparak kolaylıkla dahil oldum" dedi. Kendisi gibi pazara katılmak isteyen kadınlara da seslenen Çetin, “Özellikle kadınlar için yapılmış çok güzel bir organizasyon. Evinde el işi yapan, böyle işlerle uğraşan kadınları davet ediyorum” dedi.
Evinde yaptığı reçeller, çörekler ve pastalarla pazarda stant kuran Aynur Ören de üretici kadınları düşünüp, imkan sağlayan ve destek verenlere teşekkür etti. Başvuru sürecini anlatan Ören, ilk olarak oyuncak bebek yapımına katıldığını belirterek, “Malzemeleri Büyükşehir Belediyesi getirdi. Oyuncakları yaptıktan sonra da bizden satın aldılar. Sonra da ‘üye olmak ister misiniz?’ diye bir teklif geldi. Biz de üye olduk. Şimdi de stant açıyorlar, biz de geliyoruz" dedi.
Kadın üreticilerden Gül Habip ise stantların hem ev ekonomisine, hem de ruhsal durumlarına iyi geldiğini dile getirdi. Habip, “Ben başladığımda hiçbir şey bilmiyordum. Çok mücadele ettim, çok çalıştım ve halen öğrenmeye devam ediyorum" ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir