© Baykuş Haber

Urfa isotuna rakip çıktı: Aslanlar biberi

İZMİR TORBALI’NIN BEREKETLİ TOPRAKLARINDA YETİŞEN ASLANLAR BİBERİNDE HASAR DÖNEMİ BAŞLADI.

İzmir'in Torbalı ilçesinde yetişen Aslanlar biberi hasat dönemine girdi. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, bu biberin Urfa'nın isotundan daha acı olduğunu iddia ederek, "Aslanlar biberi mi acı, Urfa'nın biberi mi acı?" diyerek meydan okudu.

Temmuz ayı itibariyle Aslanlar biberi hasadının başladığını belirten Abdulvahap Olgun, bu biberlerin İzmir'in Torbalı ilçesine özgü olduğunu ve geçen yıl coğrafi işaret belgesi aldığını ifade etti. Aynı zamanda bu biberlerin İtalya'ya ihraç edilme potansiyeli olduğunu söyledi.

Olgun, Aslanlar biberinin Urfa isotundan daha acı olduğunu iddia ederek, Urfalılara ve herkesi bu acılığı denemeye davet etti. Ancak acısına rağmen mideyi yakmayan bu biberin sağlıklı ve lezzetli olduğunu vurguladı.

Aslanlar köyünde yaklaşık 100 yıldır yetiştirilen bu biberlerin, Akdeniz iklimine uygun olduğunu ve coğrafi özellikler nedeniyle oldukça talep gördüğünü belirtti.

Bu yıl rekoltenin yüksek olduğunu ve Aslanlar biberinin iç piyasada da çok talep gördüğünü ifade eden Olgun, ayrıca kurutulması, turşusu yapılması ve pul biber olarak işlenerek ihraç edilmesi gibi işlemlerin de gündemde olduğunu söyledi.

Aslanlar Mahallesi Muhtarı Sedat Sunar ise bu biberlerin hasadının iyi geçtiğini ve rekoltenin yüksek olduğunu dile getirdi. Pazarda kilosunun 25 lira civarında satıldığını belirtirken, köylülerin ise kilosunu 15 liradan sattığını söyledi.

Torbalı'da yetiştirilen Aslanlar biberi, acı lezzetiyle dikkat çekiyor ve sağlığa zarar vermeden acı tat sevenlerin tercihi oluyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER