© Baykuş Haber

Uruguayda su krizi: Hükümet başkentte acil durum ilan etti

Uruguay'da kuraklık nedeniyle su sıkıntısı yaşanmasının ardından hükümet, başkent Montevideo'da su acil durumu ilan etti ve çeşitli önlemler aldı. Uruguay Devlet Başkanı Luis Alberto Lacalle Pou, bu önlemleri açıkladı. Montevideo'da su acil durumu ilan edilmesinin yanı sıra şişelenmiş suya vergi muafiyeti getirilmesi, San Jose Nehri'nden su tedarik etmek amacıyla yeni bir su deposu ve boru hattı inşası yapılması, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz su dağıtımı gibi tedbirler alındığını belirtti.

Başkan Pou ayrıca hastaneler, huzurevleri, çocuk ve aile bakım merkezlerinde su temininin güvence altına alındığını da vurguladı. San Jose Nehri üzerinde kurulacak olan yeni su deposu ve boru hattı inşaatının başladığı ve 30 gün içinde tamamlanacağı ifade edildi. Bu önlemle başkent ve çevresinde artan su talebinin karşılanması amaçlanıyor. Ayrıca, hükümetin sosyal yardım programına kayıtlı olan 21 bin ihtiyaç sahibine günde 2 litre ücretsiz su verileceği duyuruldu. Vergi muafiyetiyle şişelenmiş su fiyatlarının düşmesi bekleniyor.

Uruguay'da yaşanan kuraklık, depolardaki suyun azalmasına ve şebeke suyunda tuz ve klor seviyelerinin yükselmesine neden olmuştu. Yetkililer, önemli bir yağış olmazsa başkent Montevideo ve çevresindeki suyun temmuz başına kadar tükenme riski taşıdığını belirtiyorlar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER