© Baykuş Haber

Uşak Üniversitesinde afet konuşuldu

UŞAK ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ İLE DEPREM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (UDAM) TARAFINDAN “UŞAK AFETİ KONUŞUYOR” ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Uşak Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi (UDAM) tarafından "Uşak Afeti Konuşuyor" çalıştayı düzenlendi. Bu etkinlik, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi ve Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi, AFAD İL Müdürlüğü, Uşak İl Kültür ve Turizmi İl Müdürlüğü, İnşaat Mühendisleri Odası Uşak Şubesi, Mimarlar Odası Uşak İl Temsilciliği ve Jeoloji Mühendisleri Odası Uşak Şubesinin katkılarıyla gerçekleşti.

Çalıştaya Uşak Vali Vekili Muammer Balcı, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, il protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Çalıştayın amacı, deprem gerçeğini unutmamak, her an olacakmış gibi hazırlıklı olunması için yapılması gerekenleri ortaya koymak ve bu bilincin yayılmasını sağlamaktı.

Uşak Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Tahir Gönen, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi ve afetlerin zararlarını azaltmanın mümkün olduğunu vurguladı. Ayrıca, deprem öncesi potansiyel tehlikeleri belirlemenin ve önlemleri tartışmanın önemine dikkat çekti.

Çalıştayın açılış konuşmalarının ardından üç oturum düzenlendi. İlk oturumda, deprem jeolojisi, teknik altyapının afet öncesi hazırlığı, yapılarda deprem davranışını etkileyen faktörler ve kentsel dönüşüm gibi konular ele alındı. İkinci oturumda ise Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP), İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP), kültürel miraslar ve Uşak ilinin afet farkındalığı ve hazırlık durumu konuları tartışıldı. Üçüncü oturumda katılımcılar yuvarlak masa çalışmaları yaparak fikir alışverişinde bulundu.

Bu çalıştay, deprem ve afet farkındalığını artırmayı ve toplumu afetlere karşı daha hazırlıklı hale getirmeyi amaçlayan önemli bir etkinlik olarak gerçekleştirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER