© Baykuş Haber

Uşak Üniversitesinden dericilik sektörü için önemli protokol

UŞAK ÜNİVERSİTESİ DERİ, TEKSTİL, SERAMİK TASARIM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (DTS TASARIM MERKEZİ), DERİ İMALATI KONUSUNDA UŞAK’IN SON DÖNEMDE ÖNE ÇIKAN BİR FİRMALARIYLA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI.

Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil, Seramik Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (DTS Tasarım Merkezi), Uşak'ın önde gelen deri imalatı firmalarından biriyle iş birliği protokolü imzaladı. Bu iş birliği çerçevesinde deri yüzey tasarımları oluşturulacak, ortak sosyal sorumluluk projeleri geliştirilecek ve deri aksesuar tasarım çalışmaları yapılacak.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve firma yetkilisi Mustafa Kararmış arasında imzalanan protokolün, deri tasarımı alanında önemli adımların atılmasına vesile olacağını belirten Rektör Savaş, DTS Tasarım Merkezi'nin bölgenin ve ülkenin önde gelen firmalarıyla iş birliği yaparak büyük başarılara imza atmaya devam ettiğini ifade etti. Protokol kapsamında firma, DTS Tasarım Merkezi'nin tasarlayacağı ürünleri uluslararası pazarda sergileme fırsatı bulacak.

DTS Tasarım Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eren Öner ise bu iş birliğinin ilk aşamasının "Deri Ürün Tasarımına Yönelik Corel Draw Eğitimi" olduğunu belirtti. Bu eğitim sonucunda firmanın uluslararası fuarlarda sergileyebileceği 30 deri lazer kesim deseni ortaya çıkarıldığını ve bu tasarımların önemli bağlantılara sahip olan Lineapelle Milano fuarında sergilendiğini aktardı. Söz konusu tasarımların firma tarafından 120 adet sipariş aldığını dile getiren Öner, iş birliği sayesinde üniversitenin iş dünyasıyla etkileşimini artırarak firmaların yurt dışı satışlarını desteklediğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER